Κατά 1,4 δισ ευρώ αυξάνει τις χορηγήσεις μέσω ELA η ΕΚΤ




Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

(upd 12.35) Σε νέα σημαντική αύξηση των χορηγήσεων μέσω του ELA προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προχωρά η ΕΚΤ.Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας αποφασίστηκε να αυξηθεί το όριο των χορηγήσεων κατά 1,4 δισ ευρώ. Πλέον αυτό έχει φθάσει στα 76,9 δισ ευρώ, έχοντας αυξηθεί κατά 1,5 δισ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα.Παράλληλα η κίνηση αυτή σημαίνει ότι το "μαξιλάρι" ασφαλείας στα ταμεία της ΤτΕ για την επόμενη εβδομάδα θα είναι κοντά στα 3 δισ ευρώ.

Πάντως, όπως τονίζει το Bloomberg, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, η ΕΚΤ είναι πιθανό να εξετάσει μέτρα για να περιορίσει την χρηματοδότηση των ελληνκών τραπεζών μέσω του ELA ώστε να περιορίσει το ρίσκο σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδωθούν.

Ήδη ορισμένα μέλη της κεντρικής τράπεζας έχουν προτείνει να "κουρέψουν" τα εχέγγυα που δίνονται από τις τράπεζες, ένα θέμα που είναι πιθανό να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της 6ης Μαϊου, όπως γράφει το διεθνές πρακτορείο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του