ΝΕΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ BRUSSELS GROUP ΣΗΜΕΡΑ

Σύμφωνα με πηγές τουυπουργείου Οικονομικών σήμερα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Brussels Group ενώ την Τετάρτη θα γίνει σύσκεψη των μελών του στις Βρυξέλλες. Στον απόηχο των...
όσων συνέβησαν στο Eurogroup της Παρασκευής, την Κυριακή υπήρξαν επικοινωνίες μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και μεταξύ του προέδρου του ΣΟΕ Ν.Χουλιαράκη και του αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντ.Κοστέλο, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Brussels Group τη Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη η συνεδρίαση θα επαναληφθεί δια ζώσης.Στόχος των δύο πλευρών είναι η άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες και η επιτάχυνση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία πριν από την 11η Μαΐου.

Εν όψει της συνεδρίασης του Brussels Group, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη πραγματοποιηθηκε αποτίμηση των αποτελεσμάτων τής μέχρι στιγμής διαπραγμάτευσης και του Eurogroup της Παρασκευής, ενώ παράλληλα καταρτίστηκε  στρατηγική για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μελετά εναλλακτικές προτάσεις σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των «καυτών» θεμάτων της διαπραγμάτευσης, όπως είναι ο ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις όπως:

Το πάγωμα των εργασιακών για τον Ιούνιο ή και αργότερα
Μέτρα για φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
Μείωση των υψηλών επικουρικών συντάξεων
Επιβολή ειδικού φόρου για διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, αντί της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά
Προώθηση μέρους των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις στη στήριξη του ασφαλιστικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του