ΠΩΣ Ο "ΛΥΚΟΣ" ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ "ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ" ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Κυβέρνηση: "Ο Β.Σόιμπλε θέλει να υποτάξει την Ελλάδα" - Ακολουθεί δική του πολιτική ατζέντα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ;

Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως «κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν την Ελλάδα και να την
υποτάξουν», γι’ αυτό και δεν έχουν την πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση και να ανοίξει η χρηματοδότηση που θα τονώσει τη ρευστότητα στη χώρα.Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο κ. Καμμένος εξήγησε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διατηρεί παραδοσιακά «εχθρική στάση απέναντι στη χώρα» επιβεβαιώνοντας έτσι το defencenet.gr που πρώτο τόνισε τον διχασμό που επικρατεί στην γερμανική πολιτική απέναντι στο ελληνικό ζήτημα.Το βασικό θέμα όμως είναι πως η συμφωνία στο βασικό της μέρος υπάρχει, ο Β.Σόιμπλε προσπαθεί με κάθε τρόπο, αλλά εις μάτην, να την ανατρέψει καθλώς φοβάται ότι έτσι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες την ίδιια τακτική, (Ισπανία, Πορτογαλία κ.α.) χάνοντας την πρωτοκαθεδρία από «οικονομικός κομισάριος» κ της Ε.Ε«Ο κ. Σόιμπλε, μ’ ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία, έχοντας ουσιαστικά προσπαθήσει να περάσει ότι η Ευρώπη είναι “δικό του μαγαζί”, θα παίζει με τους μεγάλους. Αυτό είναι μια προσωπική του πολιτική την οποία ακολουθούν αρκετές χώρες του Βορρά. Δεν ενδιαφέρονται καν για το τι γίνεται στον Νότο. Αν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε, δεν υπάρχει λύση» επεσήμανε.

«Η συμφωνία θα εξαρτηθεί αν πράγματι οι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατανοήσουν ότι η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα στην οποία επεβλήθη μια λάθος πολιτική και αυτή η πολιτική έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι δεν θα συνεχιστεί. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε, αλλά όχι να μεταφράζουμε νομοσχέδια».

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι «τα πράγματα πάνε καλά», παρά την αρνητική εικόνα που βγαίνει προς τα έξω για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup στη Ρίγα, διαμηνύοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε αυτά που επιθυμεί «μια ομάδα η οποία διευθύνεται από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας».

«Το θέμα είναι αν υπάρχει η πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση. Από κάποιους δεν υπάρχει. Ό, τι βήματα και να κάνουμε υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τα σαμποτάρουν».

Στην πλέον κρίσιμη χρονική περίοδο για τη χώρα και για το μέλλον της ευρωζώνη τα πράγματα δείχνουν ξεκαθαρισμένα, όσο οξύμωρο αυτό μπορεί να ακούγεται.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας εχθές σε κεντρική εκδήλωση του κόμματός της είπε ότι «πρέπει να λυθεί σύντομα η εκκρεμότητα με την Ελλάδα γιατί είναι η μόνη σταθερή δύναμη στην περιοχή της Μεσογείου που εγγυάται την ασφάλεια της Ευρώπης αλλά και του ΝΑΤΟ».

Η δήλωση αυτή της Α. Μέρκελ δείχνει όχι μόνο την προσωπική της άποψη αλλά και την θέση της για το πρόβλημα της Ελλάδας, θέση η οποία εξηγήθηκε και συζητήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ωραίας συνάντησής τους στις Βρυξέλλες.

Αυτό είναι ακριβώς που της εξήγησε ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητώντας μια πολιτική λύση για το θέμα κάτι που συμφώνησε και η ίδια και για αυτό ακριβώς το λόγο συμφωνήθηκε να μην ανακοινωθεί τίποτα προς τα έξω. Διαρροές για ένα τόσο ευαίσθητης φύσης θέμα και συμφωνία μόνο βλάβη θα μπορούσαν να προκαλέσουν.

Από την άλλη πλευρά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είτε αγνοεί την παραπάνω συμφωνία είτςε γνωρίζει μέρος της και προσπαθεί να την υπονομεύσει με ότι μέσο διαθέτει.

Είτε βάζοντας υπουργούς Οικονομικών χωρών που ελέγχει (Σλοβενία κ.α.) να πυροδοτήσουν το κλίμα είτε δημοσιοποιώντας υποτιθέμενα σχέδια της Γερμανίας για plan B και Grexit «παραγγέλλοντας» ταυτόχρονα επιθετικά άρθρα στο διεθνή Τύπο εναντίον της Ελλάδας.
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του