Έσκασε ΜΠΑΜ! "Δεν θέλουμε να μπούμε στο ευρώ - Δεν θέλουμε να υποφέρουμε όπως η Ελλάδα"

28.euro
Δεν θα μπει η Τσεχία στο ευρώ δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Αντρέι Μπάμπις αφού βλέπει τι έχει υποστεί η Ελλάδα και δεν θέλει να έχει η χώρα του αυτή την τύχη όπως αναφέρουν οι Financial Times.Η αιτία της σθεναρής άρνησης είναι η... Ελλάδα. Οι Τσέχοι βλέπουν την καταστροφή που έφερε το ευρώ σε μια χώρα που δεν ήταν έτοιμη για να το υποδεχθεί, αλλά βλέπουν και ότι η ευρωπαϊκή "αλληλεγγύη" πάει εύκολα περίπατο, μόλις ξεκινήσουν ζητήματα χρέους.Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο κ. Μπάμπις μεταθέτει την πιθανότητα ένταξης της χώρας του στο ευρώ για μετά το 2018 και...αν.Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα πολιτικών που θέτουν θέμα άμεσης ένταξης, ο κ. Μπάμπις εξηγεί: «Δεν είμαι υπέρ. Αυτή τη στιγμή το ευρώ δεν υφίσταται για εμάς. Μπορούμε να συζητήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποφασίσει κάτι τώρα. Μπορεί ο Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός να είναι υπέρ, αλλά εγώ βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου. Τι θα συμβεί στην Ευρωζώνη αν η Ελλάδα καταρρεύσει; Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη – όλοι το γνωρίζουν. Το ερώτημα είναι έναντι ποιου θα κηρύξει στάση πληρωμών; Του ΔΝΤ; Της ΕΚΤ; Έναντι του λαού της; Ή έναντι των άλλων τραπεζών;».


Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, ένας ένθερμος οπαδός του κοινού νομίσματος, συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα στην οποία μετείχαν ο πρωθυπουργός Μπουσλάβ Σομπότκα, ο κεντρικός τραπεζίτης Μίροσλαβ Σίνγκερ και ο Μπάμις, και φυσικά ο τελευταίος τάχθηκε στην αντίπερα όχθη με τις βουλές του Προέδρου και του πρωθυπουργού.

Το βασικό επιχείρημά του ήταν το εξής: «Δεν έχει νόημα να μπούμε στο ευρώ. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, η δημοκρατία στην Τσεχία πηγαίνει καλά, χρήματα υπάρχουν, απλώς έχουμε παραλύσει από τη γραφειοκρατία».

Στην Τσεχία έχουν καταλάβει τι τους περιμένει και αντίθετα με εδώ η πολιτική ελίτ της χώρας σκέφτεται πως θα προστατέψει τον τσεχικό λαό από το "γδάρσιμο" που επιφυλάσσουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και οι "γκαουλάιτερ" της Α.Μέρκελ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του