Αναβαθμίζεται ο άξονας Αθήνας-Λευκωσίας-Καϊρου - Πολύ κοντά ο καθορισμός ΑΟΖ

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου σε επίπεδο αρχηγών χωρών.Στόχος ήταν η αναβάθμιση των σχέσεων στον οικονομικό, πολιτικό, ενεργειακό και διπλωματικό τομέα.Με βάση τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που δήλωσε πως "προχωρούμε στις διαβουλεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ όπου κριθεί απαραίτητο και όπου δεν απαιτείται η συνεννόηση και η συνεργασία τρίτων χωρών" επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που υπήρχαν από την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην Αίγυπτο ότι οι διεργασίες για την ΑΟΖ βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας είπε συγκεκριμένα πως:"Στον τομέα της ασφάλειας μας ανησυχεί ιδιαίτερα η επιδεινούμενη κατάσταση στη Λιβύη και τη Δυτική Αφρική, ο πόλεμος στη Συρία και στο Ιράκ, ο εμφύλιος την Υεμένη, η στασιμότητα στο Παλαιστινιακό, η εξάπλωση του τζιχαντισμού και του φονταμενταλισμού. Και γι αυτό συμφωνήσαμε να εντείνουμε αυτήν την συνεργασία τόσο σε διπλωματικό και τεχνικό επίπεδο όσο και σε διεθνείς οργανισμούς." Επεσήμανε δε πως οι τρεις χώρες αποτελούν πυλώνες ασφάλειας στην περιοχη

Σε σχέση με το Κυπριακό ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε πως: "Η επικράτηση του κ. Ακιντζί στη ψηφοφορία της 26ης Απριλίου στα κατεχόμενα, αποτελεί ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Τη συνέχεια της οποίας παρακολουθούμε με προσοχή με την ελπίδα ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά και εποικοδομητικά στην εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και προς όφελος όλου του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων".

Συμφωνήθηκε ακόμα η ενίσχυση της συνεργασίας στην οικονομία και το εμπόριο με την σύγκλιση συναντήσεων των τεχνικών ομάδων.

Η σημερινή τριμερής συνάντηση αποτελεί συνέχεια εκείνης που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου 2014.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο στον τριμερή αυτό άξονα να προστεθεί και το Ισραήλ, ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «οι τριμερείς συναντήσεις είναι ανοικτές για συμμετοχή και άλλων κρατών, που όμως προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη και των τριών. Όταν υπάρχουν εξελίξεις για συμμετοχή άλλων κρατών θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του