Με «κρότου λάμψης» ο Γ. Ζιώγας κατά της Δημοτικής Αρχής Λιβαδειάς

ds
Βολές κατά της δημοτικής αρχής εξαπέλυσε ο συνδυασμός του Γιώργου Ζιώγα με αφορμή τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης βεράντας ή αυλής σπιτιού με τον τίτλο «Χρώματα και Αρώματα στη Γειτονιά» που διοργανώνει το Εργαστηριακό Κέντρο Λιβαδειάς (πρώην Σ.Ε.Κ.) με τον Τομέα Αγροτικών Κατασκευών και Γεωργικής Μηχανολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τη συνεργασία του δήμου Λεβαδέων.

Βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών σε θέματα πρασίνου και περιβάλλοντος σε μια προσπάθεια για μια πιο πράσινη και όμορφη Λιβαδειά.
«Καλούμε την κ. Δήμαρχο Λιβαδειάς  πριν προχωρήσει στον διαγωνισμό «για την ανάδειξη της καλύτερης βεράντας ή αυλής σπιτιού», να διοργανώσει έναν διαγωνισμό για το καλύτερο παρτέρι ή πλατεία με πράσινο του Δήμου μας», τόνισε ο κ. Ζιώγας παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό από παρτέρια υποστηρίζοντας οτι η δήμαρχος δεν επισκέπτεται τους συγκριμένους χώρους.
Παράλληλα στο ζήτημα εμπλέκει και την επιτροπή να αξιολόγησης καλώντας την «να βαθμολογήσει το πράσινο της πόλεως μας», αυτό ωστόσο δεν συνηγορεί σε πρόθεση για αντιπαράθεση του Γ. Ζιώγα και με το Εργαστηριακό Κέντρο Λιβαδειάς και με τον Τομέα Αγροτικών Κατασκευών και  Γεωργικής Μηχανολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών όπως ορισμένοι υποστηρίζουν.
Εντύπωση προκάλεσε οτι παρά το μεγάλο ενδιαφέρον του κ. Ζιώγα για το πράσινο ο ίδιος μετά από σχετική ερώτηση έκανε γνωστό δεν συμμετείχε στον καθαρισμό που διοργάνωσε η ομάδα εθελοντών «levadistas» οι οποίοι στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της Γης συναντήθηκαν με παιδιά σχολείων της Λιβαδειάς και πραγματοποίησαν περιβαλλοντικές δράσεις στο πάρκο της Έρκυνας απαντώντας ως εξής:
«Όχι φυσικά δεν συμμετείχα, διότι υπήρχε λόγος. Ο κάθε καθένας έχει λόγο και ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να μη συμμετέχει. Συμμετείχαν όμως άλλοι συμπολίτες μας και μπράβο που συμμετείχαν. Εγώ πάντα είμαι στη διάθεση να βοηθήσω εκεί που χρειάζεται με προτάσεις και να κάνω και χειρονακτική εργασία. Το έχω κάνει ήδη μόνος μου που έχω κλαδέψει κάποια δέντρα ούτε βγήκα να το πω το λέω τώρα. Έτσι για να μη βάζετε τα θέματα όπως θέλετε εσείς», είπε ο Γ. Ζιώγας βάζοντας μια πολύχρωμη πινελιά με τις δημογραφικές του υποδείξεις προς εκείνους που έχουν «ενοχλητικές» ερωτήσεις.
Ακόμα ερωτηθείς για το πότε παρατήρησε την κατάσταση στα παρτέρια είπε οτι ο ίδιος τα έχει επισημάνει από τον Σεπτέμβριο αφήνοντας εμμέσως πλειν σαφώς αιχμές και για την προηγούμενη δημοτική αρχή (παρόλο που στελέχη της στήριξαν τον κ. Ζιώγα) λέγοντας μεταξύ άλλων: «εγώ δεν σχολιάζω τον προηγούμενο δήμαρχο, ο λαός τον έκρινε και τον έστειλε σπίτι του».

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου όταν ρωτήθηκε για το θέμα δεν θέλησε να απαντήσει στον κ. Ζιώγα παρά μόνο με την ευκαιρία να ενημερώσει τους δημότες για τους χώρους πρασίνου αλλά και για τις παρεμβάσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.
«Δεν θα απαντήσω στον κ. Ζιώγα, μου κάνει όμως εντύπωση διότι ο ίδιος είναι γεωπόνος και γνωρίζει πολύ καλά αυτή την εποχή τι συμβαίνει με την ανάπτυξη των αγριόχορτων», είπε η κ. Πούλου και συμπλήρωσε: «Η δημοτική αρχή είχε μπει σε μια συντεταγμένη και αρκετά αποτελεσματική δουλειά ώστε το Πάσχα τα παρτέρια να ήταν καθαρά και με λουλούδια όπως και έγινε. Στη συνέχεια ωστόσο αναπτύχθηκαν αγριόχορτα αλλά και πολλά από τα λουλούδια που είχαν φυτευτεί κάποιοι δημότες τα έκοψαν και τα πήραν. Γι΄ αυτό θέλω να πω άλλη μια φορά και να κάνω έκκληση προς τους δημότες για το κοινό καλό να μη προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες».
Επίσης η δήμαρχος έκανε γνωστό οτι αυτή την περίοδο έχει δώσει προτεραιότητα για τον καθαρισμό που ήδη έχει ξεκινήσει στους χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων που φιλοξενούν τους μικρούς μαθητές και στη συνέχει θα γίνει καθαρισμός και στα παρτέρια.

Μέτρα για τους υδρομετρητές αλλά και για το Δ.Σ.
Ο κ. Ζιώγας έθεσε ένα ακόμα θέμα υποστηρίζοντας οτι η ΔΕΥΑΛ προχώρησε σε αύξηση του κόστους υδρομέτρησης χωρίς φυσικά να παραλείψει τις υποδείξεις προς τους δημοσιογράφους πιθανά παρασυρόμενος και από την στάση του στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. που (με την ανοχή του προεδρείου που έχει και την σχετική ευθύνη) «πετάγεται» και μιλά όποτε θέλει χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους συναδέλφους του αλλά και τους δημότες που παρακολουθούν και δικαιούνται τον σεβασμό όλων.

(Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση μάλιστα δημιουργήθηκε και ένα ψιλομπάχαλο και αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής με την αντιπολίτευση για το ποιός φταίει με την τελευταία να διαμαρτύρεται και να αποχωρεί. Και για να κλείνει η παρένθεση το γεγονός αυτό λύνει πλέον τα χέρια της προέδρου του Δ.Σ. ώστε να είναι αμείλικτη πλέον στην εφαρμογή του κανονισμού.)

«Να πείτε και αυτό που σήμερα κατήγγειλα που δεν το σχολιάζετε δεν το βάζετε οτι η ΔΕΥΑΛ για την μέτρηση της κατανάλωσης νερού στη Δαύλεια ενώ το κόστος ήταν πέρσι 1200 ευρώ φέτος το αύξησε και το επιχείρημα ήταν για να το κάνουν ίσα με άλλο χωριό που το κόστος είναι μεγαλύτερο και παίρνουμε άλλους υδρονομείς φέτος με μεγαλύτερο κόστος, τριπλάσιο μάλλον», είπε χαρακτηριστικά για το θέμα της πληρωμής των υδρονομέων ο Γ. Ζιώγας.
Απαντώντας η Δήμαρχος εξήγησε οτι αυτό που έγινε δεν ήταν τίποτ΄ άλλο παρά η εφαρμογή μιας αντικειμενικής διαδικασίας.
«Έπρεπε να γίνει μια πιο ορθολογιστική χρέωση. Υπήρχαν περιοχές όπου οι υδρομετρητές έπαιρναν πολύ λίγα χρήματα σε σχέση με τον αριθμό των ρολογιών και υπήρχαν άλλες που τα χρήματα ήταν πολλά. Η ΔΕΥΑΛ λοιπόν με αντικειμενικά στοιχεία εξέτασε το ζήτημα και πλέον σύμφωνα με τον αριθμό των υδρομέτρων πληρώνονται οι υδρομετρητές. Πρόκειται λοιπόν για μια καθαρή και διαφανής διαδικασία».

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης η μειοψηφία έθεσε το θέμα της λειτουργίας της ΔΕΠΟΔΑΛ και τις εξελίξεις όπως η καταγγελία της σύμβασης του Διευθυντή της Διαδημοτικής που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το θέμα όμως δεν συζητήθηκε διότι η μειοψηφία το έβαλε χωρίς… εισήγηση και έτσι με δέσμευση της δημοτικής αρχής θα συζητηθεί την επόμενη φορά. Θα μπορούσε βεβαίως να είχαν ακουστεί ορισμένα πράγματα αν είχε τεθεί από την αντιπολίτευση σχετική ερώτηση όμως δεν επελέγη αυτός ο τρόπος.

Τέλος επειδή ορισμένοι ίσως υποστηρίξουν οτι σχολιάστηκε η λειτουργία του Δ.Σ. επειδή αποχώρησε η μειοψηφία ή βιαστούν όπως μερικοί μερικοί να αμφισβητήσουν την δημοσιογραφική επάρκεια ας αναλογιστούν οτι από την αρχή κάποιοι με την στάση τους αν μη τι άλλο δεν συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του οργάνου.
Και για του λόγου το αληθές  το δημοσίευμα του viotianet.gr (http://viotianet.gr/?p=26566) από τις 20 Οκτωβρίου 2014 !!!! είναι χαρακτηριστικό:

Η πρόεδρος να πιάσει το… πηδάλιο
Ακόμα δεν ξεκίνησαν καλά καλά οι συνεδριάσεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων και η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει με πολύωρες συζητήσεις πέραν του ορίου που έχει τεθεί και έχουν ως αποτέλεσμα την κούραση με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το πρόβλημα ξεκινά από την αρχή με τις ερωτήσεις. Ο καθ΄ ένας το μακρύ του και το κοντό του. Θέματα για τα οποία ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να ενημερωθεί με μια επίσκεψη στο αρμόδιο γραφείο «ταλαιπωρούν» επί ώρες το Δ.Σ. αλλά και τους πολίτες που παρακολουθούν και περιμένουν υπομονετικά να συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Και ακολουθεί η «συνδικαλιστική» τακτική. Ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει ότι οι εκλογές τελείωσαν, ο κόσμος έκρινε τα όσα είπαν και τους έβαλε σε συγκεκριμένες θέσεις για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια.
Και για να μην πλατειάζουμε, άλλο δημοκρατικός διάλογος και άλλο να πετάγεται ο καθένας (εκμεταλλευόμενος τις δημοκρατικές ευαισθησίες της προέδρου) να μιλάει όποτε του κάνει κέφι και όσο γουστάρει χωρίς να σέβεται τους άλλους.
Μια ειδική συνεδρίαση λοιπόν για ερωτήσεις και τήρηση των χρονικών ορίων ομιλίας μάλλον θα βάλουν τα πράγματα (και τον καθένα) στη θέση το

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του