ΜΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΑΝ ΣΤΟ EUROGROUP ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. “ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΟ

ntrgki

“Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεδρίασαν σήμερα στη Ρίγα της Λετονίας, όπου εξετάστηκε η κατάσταση στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – θεσμών. Για «χάσιμο χρόνου» κατηγόρησε την Ελλάδα ο Γ. Ντάισελμπλουμ. «Ο χρόνος τελειώνει», το «μήνυμα» Ντράγκι. «Η Ελλάδα θέλει μια συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα που δεν θα ναρκοθετεί την ανάπτυξη», δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης, εκθέτοντας αναλυτικά τα σημεία διαφωνίας. Αναφορές πως οι συνομιλίες διαξήχθησαν σε εξαιρετικά έντονο κλίμα”, αναφέρει το left.gr που προφανώς ακολουθεί ενημέρωση σοβιετικού τύπου εποχής Μπρεζνιεφ αντί να ασκήσει την πρέπουσα κριτική και να αντιληφθεί ότι η “ζωή εδώ τελειώνει…”, εαν δεν σοβαρευτούμε. Και συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος: 

Τη διαφωνία της ελληνικής πλευράς στην απαίτηση των θεσμών για άμεση μείωση των επικουρικών συντάξεων, στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας αλλά και του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια εξέφρασε στη διάρκεια του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ωστόσο εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του άτυπου Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σύντομα» οι διαφορές θα γεφυρωθούν. Όπως είπε ο Γ. Βαρουφάκης συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών. «Εκφράστηκε από όλους η βούληση να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά και ανησυχία για την καθυστέρηση εν όψει των χρονικών περιορισμών που αντιμετωπίζουμε».
Ανέφερε, επίσης, ότι διαπιστώθηκε σαφέστατη πρόοδος και σύγκλιση στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, επισημάνθηκε η ανάγκη για επίσπευση των διαδικασιών και συζητήθηκαν οι έως τώρα διαφορές που δεν έχουν γεφυρωθεί.
Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην απαίτηση των θεσμών για άμεση μείωση των επικουρικών συντάξεων, «κάτι το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης».
Είπε, επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ενώ διατύπωσε διαφορές όσον αφορά την απαίτηση πρωτογενών πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια.
Ο Γ. Βαρουφάκης συνέχισε λέγοντας ότι πέρα αυτών των διαφορών, η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στην αγορά αγαθών και υπηρεσιών, στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

νωριτερα
Ολοκληρώθηκε το Eurogroup σε ένα εξαιρετικά βαρύ κλίμα για την Ελλάδα… Έφαγε “ξύλο” λεκτικό και κράξιμο ο Βαρουφάκης.
Διαβάστε περισσότερα:
Τι δήλωσε ο Μοσκοβισί στη συνέντευξη τύπου:
Η ευθύνη για να κλείσει το χάσμα ανήκει στην Ελλάδα είπε ο πρόεδρος του Eurogroup
- Μοσκοβισί: Είμαστε ακόμη μακριά από τη συμφωνία
Εχθρικό κλίμα για την Ελλάδα περιγράφουν τόσο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν όσο και άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι
«Δεν θα υπάρξει αποφασιστική πρόοδος σήμερα στη Ρίγα σχετικά με την Ελλάδα», είπε νωρίτερα ο Σόιμπλε και κάλεσε τους δημοσιογράφους να κάνουν καλύτερα τουρισμό στην πρωτεύουσα της Λετονίας!
Ντάισελμπλουμ: “Τον τελευταίο καιρό μαθαίνω θετικά νέα, αλλά θέλω σήμερα να ακούσω περισσότερα”
Αυστριακός υπουργός Οικονομικών: Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα περί προόδου με την Ελλάδα.  Κουρασμένος με την Ελλάδα δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ EUROGROUP-”ΒΑΡΙΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ” ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ – ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ “ΤΖΟΓΑΔΟΡΟ” ΚΑΙ “ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ” – ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: “ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ” – ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΞΑΝΑ; ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ GREXIT; Ή ΠΑΜΕ…”ΓΙΑ ΤΡΕΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ”; (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)


Με μεγάλη άνοδο συνεχίζει το ελληνικό χρηματιστήριο
Με το τέλος του Eurogroup o επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ απέκλεισε το ενδεχόμενο μερικής εκταμίευσης χρημάτων. Όταν επίσης ρωτήθηκε αν ο Βαρουφάκης δέχθηκε σκληρή κριτική είπε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω».Ο Ντάισελμπλουμ είπε ακόμα ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρα να λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.Εξέφρασε ταυτόχρονα την ελπίδα οτι αυτό θα μπορούσε να συμβεί ως την ερχόμενη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου στις Βρυξελλες.
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης οτι απο τη στιγμή που θα κλείσουν οι έν εξελίξει διαβουλεύσεις, θα αρχίσουν οι συνεννοήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τον Ιούνιο, όποτε λήγει η τετράμηνη παράταση που δόθηκε τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα. Ο Ολλανδός υπουργος αναφέρθηκε επισης στα προβλήματα ρευστότητας που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία λέγοντας οτι είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιταχυνθεί ο ρυθμός των διαβουλεύσεων, ενώ δεν έκρυψε οτι στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το κλίμα για την ελληνική πλευρα και τον Γιανη Βαρουφάκη προσωπικά υπήρξε αρνητικό.
Ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε οτι ναι μεν έχουν γίνει κάποιες πρόοδοι απο ελληνικής πλευράς – κυρίως τις τελευταίες ημέρες, πλην όμως σημείωσε οτι αυτές είναι ανεπαρκείς. Είμαστε ακόμη μακρυά τονισε ο Γάλλος Επίτροπος, επισημαίνοντας οτι οι ελληνικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες θα πρέπει να ενταθούν. Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρεγκλινγκ αναφέρθηκε στους ευνοϊκούς όρους με τους οποίους δανείζει ο Μηχανισμός την Ελλάδα η οποία οπως είπε με τον τροπο αυτό εξοικονομεί ποσά της τάξεως των 8 δισεκ. ευρώ. Ο πρόεδρος της Ευρωπαικης Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι αναφερόμενος στα προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού τομέα ζήτησε και αυτός επιτάχυνση των διαβουλεύσεων.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξέφρασαν σήμερα στη Ρίγα “τις ανησυχίες τους” για την καθυστέρηση που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις, περιγράφοντας τα αισθήματα μεταξύ των ομολόγων του, όπως σημειώνει ειδησιογραφικό πόρταλ. Σύμφωνα με σχετικό άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ ”Ανησυχίες στο Eurogroup για την περιορισμένη πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα. Επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις”, έγραψε ο λετονός επίτροπος στο λογαριασμό του στο Twitter, στο τέλος μιας συνεδρίασης της ευρωζώνης με θέμα την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.
“Οι πρόοδοι στις τεχνικές διαπραγματεύσεις δεν είναι επαρκείς για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία στη διάρκεια αυτού του Eurogroup”, είχε προειδοποιήσει ο Ντομπρόβσκις κατά την άφιξη του στη συνεδρίαση.
Διαβάστε περισσότερα:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του