ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Ουσιαστική άρση του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα πήρε ο Α.Τσίπρας - Ποια λύση θα εφαρμοστεί

Σε δήλωση-προάγγελο άρσης του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα προχώρησε κατά την
κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Α.Τσίπρα ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, τονίζοντας ότι η γενεσιουργός αιτία του εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόνταν ήταν οι κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στις οποίες αναγκάστηκε να συμφωνήσει η Ελλάδα χωρίς να το θέλει.Και αφού "απολογήθηκε" για το εμπάργκο σημειώνοντας ότι δεν μπορούσαν να γίνουν εξαιρέσεις, αφού η Ελλάδα συμμετείχε στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τόνισε εμμέσως πλην σαφώς ότι "Θα βρεθεί λύση για την άρση του εμπάργκο".Συγκεκριμένα τόνισε ότι «Δεν μπορούσαν να υπάρχουν εξαιρέσεις για μια χώρα της ΕΕ, αλλά υπάρχουν δυνατότητες εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων σε αυτόν τον τομέα»!
Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις; Η αγορά των ελληνικών αγροτικών προϊόντων μέσω Σερβίας, Λευκορωσίας ή άλλων χωρών της Ευρασιατικής Ενωσης (εκτός από την Λευκορωσία συμμετέχουν και η Αρμενία, το Καζακστάν κλπ) και λοιπών χωρών για τις οποίες δεν ισχύει το ρωσικό εμπάργκο.

Κατ'αυτό τον τρόπο δεν αίρεται τυπικά το εμπάργκο αφού η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης όντως δεν επιτρέπει εξαιρέσεις, αλλά δεν απαγορεύει τις εισαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων μέσω τρίτων χωρών, αφού αυτές οι χώρες δεν υφίστανται τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο.

Το σχέδιο ήδη έχει αρχίσει και εφαρμόζεται σε μικρή κλίμακα άτυπα εδώ και μερικές εβδομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι και Πολωνοί παραγωγοί επιχείρησαν να περάσουν στην Ρωσία μέσω Σερβίας ποσότητες μήλων και μπλοκαρίστηκαν από το ρωσικό τελεωνείο που μάλιστα έσπευσε να στείλει αντιπροσωπεία στην Σερβία για επιτόπια έρευνα, κάτι που βέβαια δεν έγινε για τα ελληνικά προϊόντα.

Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι μια "ενδιάμεση λύση" μέχρις ότου να αρθεί πλήρως το εμπάργκο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά προς επτά, συνολικά, χώρες της ΕΕ οι οποίες αναμένεται να καταθέσουν κοινό αίτημα στις αρχές του αλοκαιριού για άρση των κυρώσεων προς την Ρωσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του