ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ...

Συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αναζητεί ο υπουργός Υγείας της χώρας μας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής...
προκειμένου να συγκροτήσουν «μέτωπο κατά της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών εταιριών».

Μιλώντας στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διεξάγεται στη Ρήγα της Λετονίας, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στο «αστρονομικό κόστος των νέων θεραπειών, κυρίως για τις χρόνιες παθήσεις που σίγουρα δεν είναι βιώσιμο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τα περισσότερα κράτη μέλη».«Σε πολλές περιπτώσεις, το κόστος των νέων φαρμάκων δεν αντανακλά αυθεντική ιατρική καινοτομία αλλά κερδοσκοπία από πλευράς των φαρμακοβιομηχανιών» είπε ο κ. Κουρουμπλής, καλώντας παράλληλα τα κράτη μέλη «να προχωρήσουμε από κοινού σε διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες για τα καινοτόμα φάρμακα, όπως τα αντικαρκινικά και τα αντιρετροϊκά, καθώς αυτό θα έχει πελώριο θετικό αποτέλεσμα για τους προϋπολογισμούς μας και για τους ίδιους τους πολίτες».

Επικαλούμενος τα συμπεράσματα του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, επεσήμανε ότι η έγκριση και τιμολόγηση των νέων φαρμάκων θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την προστιθέμενη θεραπευτική τους αξία σε σύγκριση με αυτά που κυκλοφορούν και να μην επιτρέψουν οι πολυεθνικές του φαρμάκου να συνεχίσουν να καθορίζουν τους όρους ρύθμισής του πεδίου τιμολόγησης.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στα γενικότερα προβλήματα της χώρας, πέραν του υγειονομικού συστήματος. «Τις τελευταίες εβδομάδες, η χώρα μου αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες που συμπεριλαμβάνουν πιέσεις, απειλές και εκβιασμού. Ως ένθερμος υποστηρικτής του ευρωπαϊκού οράματος, η οικονομική διάσταση της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι λιγότερο σημαντική από τη γεωστρατηγική και φυσικά την πολιτιστική» είπε, και κατέληξε ότι «η Ευρώπη ήταν μια ελληνική λέξη πολύ προτού γίνει μια γερμανική υπόθεση».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του