Νόμο για δέσμευση των διαθεσίμων των κρατικών φορέων φέρεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση




Του Κωστή Πλάντζου
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για να γίνεται με νόμο η δέσμευση των διαθεσίμων των κρατικών φορέων από την κυβέρνηση, άφησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, αναφερόμενος στο πρόβλημα της κάλυψης των υποχερώσεων της χώρας.
Είναι μια από τις μεταβλητές που εξετάζει το υπουργείο, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα κάτι τέτοιο η κυβέρνηση, διευκρίνισε ο κ. Μάρδας.Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο ίδιος εκτίμησε ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα ("μαξιλαράκι") που δεν είχε χρησιμοποιήσει το ελληνικό Δημόσιο και, σύμφωνα με πληροφορίες, ως τώρα το Δημόσιο έχει αντλήσει λιγότερα από 10 δισ. ευρώ μέσω των repos από τα διαθέσιμα των κρατικών φορέων.

Ο ίδιος τόνισε, ότι "σκοπός μας είναι να συνεχίζονται σταθερά οι πληρωμές των υποχρεώσεων του κράτους αναγνώρισε όμως ότι έχουν αυξηθεί τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους ιδιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις με τις τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα συνεχίζονται και σήμερα, αλλά δεν διαφαίνεται ότι θα υπάρξει σύντομα πρόοδος, καθώς η σύνταξη του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για τη χώρα πάει πιο πίσω πιθανότατα για τον Ιούνιο. Οι ίδιες πηγές επιβεβαίωναν, πάντως, ότι η είσπραξη εσόδων πήγε καλύτερα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, τα κρατικά έσοδα του προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4,232 δισ. ευρώ, έναντι 3,171 δισ. που ήταν ο στόχος, ενώ παράλληλα καταγράφεται σημαντική συγκράτηση των δαπανών στα 4,539 δισ. ευρώ έναντι στόχου 5,212 δισ.

Ετσι, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε 3,06 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 2,041 δισ. ευρώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του