“ΦΕΥΓΕΙ” ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ- ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ “SOUTH STREAM” KAI ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟN ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ!

Greece's leftist main opposition Syriza party leader Alexis Tsipras attends an interview with Reuters in Athens December 18, 2014.  Greece's radical leftist Syriza party would cancel austerity policies agreed by the current government if elected but would negotiate debt relief with international lenders without taking unilateral steps, Tsipras said on Thursday. Saying he was committed to keeping Greece in the euro, Tsipras told Reuters that Europe should cut or erase a big chunk of Greek debt.  REUTERS/Alkis Konstantinidis  (GREECE - Tags: POLITICS ELECTIONS BUSINESS)

Η επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Σερβία θα ενεργοποιήσει έναν ακόμα ορθόδοξο άξονα εκείνον της Αθήνας –Βελιγραδίου, λίγο αργότερα από το επιτυχημένο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.Είναι επιτακτικότερο όσο ποτέ άλλοτε να ξανα-ενεργοποιηθεί η παλαιά συμμαχία Ελλάδος-Σερβίας και Ρωσίας . Στόχος η δημιουργία του νέου “South Stream” που θα αλλάξει για πα΄ντα τις γεωστρατηγικές ισορροπίες στα Βαλκάνια αλλά και η αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού που τατελευταία χρόνια έχει επιδοθεί σε μια πολιτιστική και θρησκευτική επίθεση άνευ προηγουμένου.
Αυτό το σημαντικό κεφάλαιο να συζητηθεί κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Σερβία. Τα ενεργειακά σχέδια απαιτούν ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και αμυντικές συμμαχίες για να τα διασφαλίζουν.Mια συμμαχία Σερβίας – Ελλάδος έχει πολλαπλά οφέλη, αφού βάζουν στη μέση στην κυριολεξία τα Σκόπια (τον οποίων το στρατό τον χρηματοδοτεί η Τουρκία) αλλά και αποσοβεί τον αλβανικό κίνδυνο, καθώς πέραν του τουρκικού επεκτατισμού υπάρχει και συντηρείται από την Άγκυρα και ο αλβανικός.

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ιβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να επισκεφθεί τη Σερβία στις αρχές του Μαΐου.

«Κατά την διάρκεια του τρέχοντος μήνα Απριλίου αναμένουμε επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, και ύστερα στις αρχές Μαΐου αναμένουμε την επίσκεψη του Α.Τσίπρα στο Βελιγράδι», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

«Και κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης θα επιβεβαιωθούν οι άρρηκτοι και αδελφικοί δεσμοί ανάμεσα στον ελληνικό και τον σερβικό λαό», δήλωσε ο. Ντάτσιτς προς τους δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη, όπου έλαβε μέρος στην διάσκεψη για τον αγωγό που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο από τη νότια διαδρομή της Ευρώπης.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο Σέρβος ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών,Νίκο Κοτζιά, και οι συνομιλίες τους περιστράφηκαν γύρω από τη μελλοντική επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βελιγράδι, αλλά και στην εξέλιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Σερβίας, με στόχο την καλύτερη και στενότερη συνεργασία στον πολιτικό και οικονομικό τομέα .

Επίσης οι ΥΠΕΞ , Ελλάδος και Σερβίας , συναντήθηκαν στο περιθώριο της διάσκεψης για τα ενεργειακά θέματα στην Βουδαπέστη, και αντάλλαξαν απόψεις για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Σερβίας, και για την ανάπτυξη των χωρών της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.


Η επίσκεψη αυτή έιναι σχεδόν της ίδιας γεωπολιτικής σημασίας με αυτή της Μόσχας, καθώς πρόκειται για το έτερο “brother nation” όπως χαρακτηρίζει η ίδια η Wikepedia Ελλάδα,Ρωσία και Σερβία. Υπάρχει επιθυμία να συμβεί το ίδιο και με την Βουλγαρία,πάνω στη βάση της Ορθδοξίας. Στόχος είναι η ανακοπή του τουρκικού επεκτατισμού, παρόλη την σύμπελευση σε ενεργειακά θέματα καθώς η Άγκυρα συνεχίζει να βλέπει τα Βαλκάνια ως οθωμανικές επαρχίες.

Το Βελιγράδι, όπως και η Αθήνα έχουν περίοπτη θέση στους ρωσικούς γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του