Η ΖΩΗ ΕΚΑΝΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ 3ο ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...

Ειδικό τεύχος «αφιερωμένο» στο τρίτο μνημόνιο και τον Αλέξη Τσίπρα επιφύλασσε για την τελευταία της...
συνέντευξη τύπου ως Πρόεδρος της Βουλής η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη, ενώ σε μια προσπάθεια να προλάβει πιθανή κριτική είπε πως οι εργασίες της επιτροπής κόστισαν συνολικά 112.000 ευρώ την ώρα που η ίδια στην εννεάμηνη παρουσία της πέτυχε εξοικονομήσεις από τον προϋπολογισμό του κοινοβουλίου 12,5 εκατ. ευρώ.



Ειδικότερα, το 18σέλιδο «αφιέρωμα» της κυρίας Κωνσταντοπούλου προς τους άλλοτε πολιτικούς της συντρόφους έχει τίτλο «ο αθέμιτος, παράνομος και επονείδιστος χαρακτήρας του τρίτου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης» και επικρίνει την απόφαση της κυβέρνησης να «συνθηκολογήσει» στα αιτήματα των δανειστών.



Αναφορικά με τον οικονομικό απολογισμό των δικών της πεπραγμένων είπε πως σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2014 κατάφερε να περιορίσει αχρείαστα κονδύλια του κοινοβουλίου επιφέροντας εξοικονόμηση ύψους 12,5 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό επετεύχθη παρά το γεγονός ότι κλήθηκε να πληρώσει έξοδα που είχαν γίνει από την προηγούμενη διοίκηση αλλά και το κόστος της Βουλής των Εφήβων.



Επίσης, επιτέθηκε για μια ακόμα φορά σε εκείνους που «λυσσομανούν» εναντίον του έργου της επιτροπής Αλήθειας κάνοντας ονομαστική αναφορά στον Γιάννη Πρετεντέρη. Επισήμανε ότι τα μέλη της επιτροπής, όπως ο κ. Ερικ Τουσέν, δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ ως αμοιβή, ενώ κάνοντας παραλληλισμό με την τρόικα είπε «τα μέλη της δικής μας επιτροπής δεν άφησαν την καθημερινότητά τους για να μείνουν σε πολυτελή ξενοδοχεία και να κανοναρχούν τους υπουργούς».

Σημείωσε ακόμη ότι η Επιτροπή, από τον Απρίλιο που τέθηκε σε λειτουργία, παρουσίασε τεσσάρων ειδών έξοδα: διαμονή, διατροφή, μεταφράσεις, διερμηνεία και μετακινήσεις και πρόσθεσε ότι το σύνολο του κόστους ανήλθε σε 112.000 ευρώ από τα οποία τα 50.000 ευρώ δόθηκαν για σίτιση και διαμονή και τα 25.000 ευρώ για διερμηνείες.



Εν τω μεταξύ, η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε πως κατηγορεί για εσχάτη προδοσία τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και όσους πρωθυπουργούς υπέγραψαν μνημόνιο.  Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και στο ερώτημα αν η ίδια θεωρεί ότι προκύπτουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε πως «με βάση το εθνικό μας δίκαιο υπάρχει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας ενώ με το διεθνές το έγκλημα κατά της λόγω της συστηματικής στοχοποίησης του λαού με τελική στόχευση την εξόντωση του».

Πρόσθεσε μάλιστα πως ως ποινικολόγος και ως πολιτικός «τα λέω αυτά εδώ και αρκετά χρόνια και δεν το αλλάζω επειδή έχουμε 3ο μνημόνιο την στιγμή που πιστεύαμε ότι θα καταργηθεί αυτό το επαίσχυντο καθεστώς».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η υπογραφή του μνημονίου είναι αντισυνταγματική και αυτό γιατί το δημοψήφισμα παράγει δεσμευτικό αποτέλεσμα.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του