Εμπλοκή με τα Σκόπια στη Νέα Υόρκη: Ο Τσίπρας ματαίωσε την συμμετοχή στη σύνοδο για το Ισλαμικό Κράτος

SINELEUSIΔιπλωματική εμπλοκή με την ΠΓΔΜ φέρεται να σημειώθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, κάτι που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση να μην παραστεί στη συνεδρίαση για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του Ισλαμικού Κράτους που διοργανώνει η αμερικανική κυβέρνηση.Η ελληνική αποστολή φέρεται να κατέληξε σε αυτή την απόφαση, σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, για τους ακόλουθους λόγους:- Πρώτον, γιατί τα Σκόπια δεν θα μετείχαν στη συνεδρίαση με την ονομασία FYROM αλλά με την ονομασία, «Δημοκρατία της Μακεδονίας»,- δεύτερον, γιατί ο πρωθυπουργός δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να διατυπώσει και τις ενστάσεις του στη συνεδρίαση.

Πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη αναφέρουν ωστόσο ότι υπήρξε ελληνικό αίτημα να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την ονομασία FYROM, κάτι που πάντως δεν έγινε αποδεκτό.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν της ματαίωσης της συμμετοχής του πρωθυπουργού, η Ελλάδα δεν θα εκπροσωπηθεί τελικά στη συνεδρίαση ούτε από τον ΥΠΕΞ, Ν. Κοντζιά, ούτε από κάποιον άλλο κυβερνητικό αξιωματούχο.
Κυβερνητικοί κύκλοι φέρονται τέλος να υποστηρίζουν ότι το όλο συμβάν δεν συνιστά διπλωματικό επεισόδιο, αλλά μια επιλογή της κυβέρνησης, εφόσον οι Αμερικανοί επέλεξαν από την πλευρά τους να καλέσουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και όχι «FYROM».
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια εξέλιξη που σημειώνεται λίγες μόνο ώρες μετά τις ολιγόλεπτες συναντήσεις Τσίπρα με τον Μπαράκ Ομπάμα οι οποίες κατά γενική ομολογία σε θετικό κλίμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του