Oλοκληρώθηκε η συνάντηση Φίλη – Ιερώνυμου- Όλα όσα είπαν για τα θρησκευτικά


ierwnymos
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως δεν μπορεί να λέει ότι θέλει ο καθένας σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Σίας
Αναγνωστοπούλου
Oλοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και από ότι φάνηκε και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους.
Στόχος της συνάντησης ήταν να «ελαφρύνει το κλίμα» στις σχέσεις υπουργείου Παιδείας και Αρχιεπισκοπής μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου, που ανέφερε ότι θα μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα των θρησκευτικών όσοι μαθητές το επιθυμούν.Ο κ. Φίλης έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών και πως υπάρχει συναντίληψη.Μάλιστα, ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι με μεγάλη ευχαρίστηση άκουσε τα όσα σοφά τον συμβούλευσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ με το θέμα της απαλλαγής στα θρησκευτικά, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι προτεραιότητα είναι τα κενά στα σχολεία. Σε ερώτημα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ο κ. Φίλης είπε ότι το υπουργείο θα κάνει ότι μπορεί για να μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες από την εφαρμογή του μέτρου.

«Μου είπε ο Πρωθυπουργός πως θα έχουμε μια καλή συνεργασία» είπε στον νέο υπουργό ο Αρχιεπίσκοπος κατά την προσέλευση του.
Ο νέος υπουργός Παιδείας, έκανε λόγο για «ειλικρινή και εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση» υπενθυμίζοντας ότι οι ρόλοι είναι σεβαστοί, διακριτοί και διευκρινισμένοι. Μάλιστα υποστήριξε πως το υπουργείο Παιδείας προσβλέπει σε μόνιμη και όχι ευκαιριακή συνεργασία με την Εκκλησία, διαπιστώνοντας «συναντίληψη» με τον Αρχιεπίσκοπο.
Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του υπενθύμισε οτι ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιτάσσει την συνεργασία Εκκλησίας – Πολιτείας για την χριστιανική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων σημειώνοντας πως και οι δυο πλευρές ενδιαφέρονται να συνεργαστούν.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σχολιάζοντας της δηλώσεις της κυρίας Αναγνωστοπούλου είχε πει προ ημερών ότι «κάποια κυρία η οποία έχει ορισμένες ιδέες της ήρθε στο μυαλό της. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, όπως υπάρχουν ασφαλώς επιθυμίες, θα αλλάξει το Σύνταγμα.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του