ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΝΔ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΣΟΚ!

Γράφει ο Κ.Π. 
«Ιδρυτική διακύρηξη 4ης Οκτωβρίου 1974 της Νέας Δημοκρατίας»
Η Νέα Δημοκρατία, αναμφισβήτητα, όπως την ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και όπως λέει και η ιδρυτική διακήρυξη, είναι μια πολύ ιδεολογική παράταξη που καλύπτει...
όλους τους πολιτικούς χώρους. Είναι μια παράταξη με αρχές, αξίες, όραμα, ελπίδα και προοπτική.
Είναι ένα ιστορικό κόμμα, που παρά τις καταιγίδες και θύελλες που το χτύπησαν τα τελευταία χρόνια κράτησε τις δυνάμεις του. Τώρα ήρθε η ώρα της αλλαγής.Οι μνηστήρες για την «Πηνελόπη», φαίνεται να είναι πολλοί. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πριν αποφασίσουν να καταθέσουν υποψηφιότητα, καλό θα κάνουν να διαβάσουν πολλές φορές την Ιδρυτική διακήρυξη της 4ης Οκτ. 1974.Η ΝΔ, δεν ανήκει σε κανέναν, Καραμανλή, Μητσοτάκη, Σαμαρά, η Μειμαράκη. Ανήκει στον Ελληνικό λαό, που χρόνια ακολουθεί τα πιστεύω της. Δεν χωρίζεται σε κομμάτια και βιλαέτια και δεν τεμαχίζεται όπως έλεγε για το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σήμερα, εκεί που βρίσκεται. Μια σκιά από το παρελθόν. Αυτό ας το έχουν υπόψη τους οι «μνηστήρες», που επιδιώκουν την κατακτησή της μέσα από ίντριγκες και συμμαχίες και έχει την τύχη του σε επόμενες εκλογές!. 

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται επειγόντως, ριζική ανανέωση σε ιδέες, και πολιτική. Αυτές οι ιδέες δεν μπορούν να έλθουν, από «ΤΖΆΚΙΑ» που υπηρετούν για δεκαετίες την παράταξη. Χρειάζονται φρέσκα μυαλά! Μιαλά άφθαρτα που έχουν δύναμη γνώσεις «τσαγανό» και κέφι για δουλειά. Μέσα στην παράταξη υπάρχουν 3-4 πρόσωπα που μπορούν να σηκώσουν ένα τέτοιο βάρος και να δώσουν τη χαρά στον Ελληνικό λαό.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης τον οποίο τιμώ, δεν νομίζω ότι μπορεί να βγάλει την παράταξη από τη δίνη, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε Ο Απόστολος Τζιτζικώστας.  Ο νέος αρχηγός πρέπει να ενώνει να συνθέτει και όχι να χωρίζει. Αυτό μπορεί να βρεθεί στο πρόσωπο ενός 40άρη, δυναμικού και όχι αντι-Τσίπρα. Αν δεν γνωρίζουν ποια είναι τα πρόσωπα αυτά να τους τα υποδείξουμε

Θα έλεγα όμως στους υποψήφιους «μνηστήρες» να διαβάσουν  ένα μέρος της ιδρυτικής διακήρυξης της 4ς Οκτωβρίου 1974 του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αν νομίζουν ότι τους εκφράζει και έχουν το πολιτικό και ηθικό βάρος να σηκώσουν στην παράταξη στους ώμους τους, ας προχωρήσουν στην διεκδίκηση της «Πηνελόπης». Απόσπασμα διακήρυξης:

«...Η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας συγκροτείτε από έμπειρες και υγιείς, αλλά και από νέες προοδευτικές και ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις συντονισμένες στον ίδιο σκοπό: Να κάμουν στην Ελλάδα πράξη την επωνυμία της παρατάξεως - να δώσουν στη χώρα μια νέα δημοκρατία.
Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις του ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της? την Πολιτεία με τους Πολίτες της? την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία? την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό? την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Νέα Δημοκρατία είναι το σύστημα με το οποίο οι ολιγώτεροι και οι επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν, εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν - και σε τελική ανάλυση υπηρετούν - και περισσότερους και ανωνύμους.

Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες.

Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος - που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας - και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος.

Η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας ζητεί για την πραγματοποίηση των σκοπών της την συνεργασία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

 -Ότι η ελεύθερη οικονομία στην οποία πιστεύει η Νέα Δημοκρατία δεν ημπορεί να αποκλείσει την διεύρυνση του οικονομικού τομέως τον οποίο ελέγχει το κράτος. Και η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν ημπορεί να βρει την δικαίωσή της χωρίς παράλληλη συμμετοχή των ευρυτέρων λαϊκών τάξεων στην κατανομή του εθνικού προϊόντος. Κάθε πολίτης της χώρας αυτής πρέπει να γίνει εργάτης μαζί και νομεύς της οικονομικής ευημερίας? και να αισθάνεται ήσυχος για το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών του.

-Ότι θα ανανεώνεται διαρκώς από τις νέες δυνάμεις της χώρας, τις οποίες θεωρεί πάντα προνομιούχες, γιατί εμφανίζουν αμεσώτερα τον παλμό της εποχής μας.

-Ότι θα επενδύσει όχι μόνον από το περίσσευμα αλλά και από το υστέρημα του εθνικού πλούτου στην παιδεία, την επιμόρφωση και την επιστημονική έρευνα, γιατί πιστεύει ότι οι πνευματικές και πολιτιστικές αξίες είναι αυτές που προσδιορίζουν μονιμώτερα την μοίρα του Ελληνικού Έθνους.

....Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάς όχι μόνο δικαιούται αλλά και ημπορεί να εξασφαλίσει την εξέχουσα θέση και την ευτυχία του λαού της μέσα στην Ευρώπη όπου ανήκει, αν επιστρατεύσει όλες τις ικανότητες και αν αξιοποίηση όλες τις αρετές του λαού της.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της. Η Ελλάς με την πνευματική κληρονομιά της, την ακτινοβολία του Ελληνισμού, αλλά και την ζωντάνια του λαού της ημπορεί να συμβάλει πολιτικά, ηθικά και πολιτιστικά στην πραγματοποίηση της ιδέας μιας ενωμένης Ευρώπης.
Βασική όμως προϋπόθεσις για όλα αυτά είναι η θεμελίωσις στον τόπο μας της αληθινής και συγχρόνου δημοκρατίας. Σ' αυτήν αφιερώνεται, ολόκληρη και ομόθυμη, η μεγάλη παράταξις της Νέας Δημοκρατίας.

Καλώ όλους εκείνους που συμμερίζονται την αγωνία και τις ελπίδες μου για το μέλλον? όλους εκείνους που διακαίονται από το πόθο μιας πολιτικής αναγεννήσεως, να συστρατευθούν μαζί μας. Και απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς τους νέους, τους καλώ να αποτελέσουν την πρωτοπορία σε αυτήν την εξόρμηση της εθνικής δημιουργίας. Για μια υπερήφανη και ευτυχισμένη Ελλάδα!»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του