Η ….. «παράγκα της Θήβας»



ΤΟΠΙΚΑ
Έχουμε πλέον και μια νέα πρωτοτυπία στην Θήβα με ευκαιρία την τέλεση της Εμποροπανήγυρης στην πόλη μας από 23 έως 29 Αυγούστου που θα γίνει στην οδό Αγίου Νικολάου.
Πρώτα έγιναν οι συμφωνίες από πίσω, παρεδόθησαν οι παράγκες στους εμπόρους, γέμισαν με εμπορεύματα (από δημοσιεύσεις στον εγχώριο τύπο στις 21/8/2016) και μετά την επόμενη μέρα θα γίνει ο Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την παραχώρηση τους (δηλ. σήμερα 22 Αυγούστου).
Εμείς ερωτούμαι τον κο Δήμαρχο ήταν εις γνώση του αυτή η διαδικασία;
Ποιος υπεύθυνος από τον Δήμο και με ποιο δικαίωμα συμμετείχε στην παράτυπη αυτή εκ των προτέρων διανομή, παραχώρηση και τακτοποίηση;Τι νόημα έχει εκ των υστέρων ο πλειοδοτικός διαγωνισμός;Χάνει ο Δήμος έσοδα με αυτόν τον τρόπο;Εάν δεν μας απαντήσει τότε του εισηγούμαστε να κατοχυρώσει αυτήν την μέθοδο ως δικιά του νέα πατέντα για τους διαγωνισμούς.

Α.Ρ.Κ.Θήβα 22/8/2016
Την καταγγελία του Α.Ρ.Κ. επιβεβαιώνει και με την ένσταση που κατέθεσε σήμερα στον δήμο ο διαμαρτυρόμενος έμπορος κύριος Χρονόπουλος

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Έ ν σ τ α σ η

Κυριάκου ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ του Παναγιώτη, κατοίκου Περιστερίου Αττικής (Αγίου Βασιλείου 204)

************************

Με την υπ΄ αρ. 86/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θηβαίων, καθορίστηκε ο χώρος και ο τρόπος οργάνωσης και διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης της Θήβας του έτους 2016.

Σύμφωνα δε με την ανωτέρω απόφαση, η διάθεση των θέσεων της εμποροπανήγυρης γίνεται με δημόσια κλήρωση, οι δε άδειες είναι προσωποπαγείς και ο κάθε δικαιούχος πρέπει να δηλώσει τον ακριβή αριθμό των θέσεων που επιθυμεί. Η κλήρωση δε είχε ορισθεί να διενεργηθεί σήμερα 22/8/2016 και ώρα 07.00 π.μ..

Εν προκειμένω, δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται ανωτέρω και ουδεμία δημόσια κλήρωση διενεργήθηκε για την διάθεση των θέσεων της εμποροπανήγυρης. Συγκεκριμένα δε, οι θέσεις είχαν προφορικά και άτυπα διανεμηθεί στους αιτούντες εμπόρους από εχθές το απόγευμα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χατζησταμάτη. Σήμερα λοιπόν όχι μόνο δεν διενεργήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο κλήρωση, αντιθέτως μάλιστα ο κ. Χατζησταμάτης κατά βούληση διένειμε τις θέσεις, αποκλείοντας μάλιστα εμένα από τις θέσεις που μου είχε ήδη υποδείξει και παραχωρήσει από εχθές προφορικά και άτυπα όπως και στους λοιπούς συμμετέχοντες εμπόρους.

Επειδή η άτυπη και προφορική αυτή διανομή των θέσεων δεν προβλέπεται από την ανωτέρω απόφαση και είναι καθ΄ όλα παράνομη.

Επειδή θα πρέπει να γίνει δημόσια κλήρωση για τη διάθεση των θέσεων.

Επειδή από την παράνομη αυτή συμπεριφορά έχω ήδη υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία, υπερβαίνουσα αυτή τη στιγμή το ποσόν των 2.000 €, το οποίο και επιφυλάσσομαι να διεκδικήσω δικαστικά από το Δήμο Θηβαίων.

Επειδή περαιτέρω, και πέραν του παράνομου τρόπου διάθεσης των θέσεων, δεν έχουν τηρηθεί και οι νόμιμες προϋποθέσεις πυρασφάλειας και ηλεκτροδότησης των χορηγούμενων θέσεων της εμποροπανήγυρης, γεγονότα που συνιστούν και ποινικά αδικήματα.

Για τους λόγους αυτούς

Ενίσταμαι κατά του παράνομου τρόπου διάθεσης των θέσεων της εμποροπανήγυρης και ζητώ να προβείτε άμεσα στην προβλεπόμενη δημόσια κλήρωση διάθεσης τους, επιφυλασσόμενος να προβώ σε κάθε νόμιμη εξώδικη και δικαστική ενέργεια προς διασφάλιση των δικαιωμάτων μου.

Θήβα, 22 Αυγούστου 2016

Ο ενιστάμενος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του