Η Μόσχα «κλείδωσε» σχεδόν όλη την Ανατολική Μεσόγειο – Με 15 Notam και 7 Navtex αντιδρά η Ρωσία




Παίρνει φωτιά η Α, Μεσόγειος και η Κυπριακή ΑΟΖ κυριολεκτικά. Η Ρωσία κλείδωσε κυριολεκτικά θάλασσα και αέρα και μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε άρον-άρον δεκαπέντε Notam και επτά Navtex, δεσμεύοντας από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη πολλές και μεγάλες περιοχές σε θάλασσα και αέρα εντός του Fir Λευκωσίας και την περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κύπρου.



Η κίνηση έρχεται αμέσως μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Συρία και την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με επτά Notam και οι επτά Navtex δεσμεύονται θαλάσσιες περιοχές και ο εναέριος χώρος πάνω από αυτές σε υψόμετρο μέχρι και 19.000 πόδια, όπως αναφέρει το philenews.com

Με τις άλλες οκτώ Notam ανακοινώνεται ότι κλείνουν για την εναέρια κυκλοφορίας – μέχρι τις 19.000 πόδια, συνολικά 52 σημεία αναφοράς για διέλευση αεροσκαφών στο Fir Λευκωσίας.

Για τις επτά θαλάσσιες περιοχές, είναι χαρακτηριστική η έντονη αναφορά στις ειδοποιήσεις προς ναυτιλλόμενους ότι είναι επικίνδυνες για πλεύση.






Είναι φανερό ότι με την μεγάλης έκτασης στρατιωτική δραστηριότητα, φέρνει σημαντικές δυσκολίες και αναδιοργανώσεις κυρίως στην διαχείριση του Fir Λευκωσίας αλλά και για την πολιτική αεροπορία του Ισραήλ και του Λιβάνου.


Την ίδια στιγμή, μετά την υψηλού συμβολισμού επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που προκάλεσε τον εκνευρισμό της Άγκυρας, η Λευκωσία εξέπεμπψε ένα νέο ηχηρό μηνύμα προς την Άγκυρα, δεσμεύοντας για ασκήσεις, συνολικά επτά περιοχές, με τις οποίες καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και ανατολικής θαλάσσιας περιοχής του νησιού της Αφροδίτης.

Ιδιαίτερης σημασίας πάντως θεωρείται η περιοχή που εφάπτεται με το οικόπεδο «10” στο οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τις έρευνες εντός του προσεχούς διμήνου ο Αμερικανικός πετρελαιϊκός κολοσσός της Exxon Mobil.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του