Bασίλης Σούφλας: Η κιν/φική ιστορία του Έλληνα «Νονού». Σκότωνε για πλάκα ότι ανάπνεε αρκεί να πληρωνόταν. Τον βρήκαν τσιμεντωμένο σε έναν λάκκο στο Δήλεσι






«Συνδικάτο δολοφόνων» στην Αθήνα

ΑΘΗΝΑ 13
ΜΑΪΟΥ 1996

Μία πρωτοφανής για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για μια συμμορία πληρωμένων δολοφόνων που δρούσε τα τελευταία χρόνια στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ασφάλεια είχε διαλευκάνει ήδη ορισμένα εγκλήματα, ενώ ανοίγονται και άλλοι φάκελοι με ανεξιχνίαστες δολοφονίες.

Τα θύματα των πληρωμένων δολοφόνων δεν αποκλείεται να είναι πολλά αφού πολλές ανεξιχνίαστες υποθέσεις παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά. Στο συνδικάτο του αίματος αποδίδονται η δολοφονία του διαχειριστή της ντίσκο «Μερσέντες» Βαγγέλη Παραστάκου, έξω από το σπίτι του, στο Κεφαλάρι, η δολοφονία του ταμία της Εθνικής Τράπεζας στη Νιγρίτα Σερρών Γιώργου Καραγκιόζη και η δολοφονία του μέλους της ίδιας συμμορίας Βασίλη Σούφλα.
Η Ασφάλεια επίσης ερευνά τα εξής εγκλήματα που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τη δολοφονία του Παραστάκου. Τη δολοφονία του επιχειρηματία Πητ Παπαδάκου, έξω από τον ιππόδρομο και τη δολοφονία του ιδιοκτήτη σχολής οδηγών Εμμανουήλ Σάμιο στον Πειραιά.
Στην τελευταία περίπτωση ο δολοφόνος δεν γνώριζε καν το θύμα του και αφού ρώτησε ποιος είναι ο Σάμιος τον πυροβόλησε εν ψυχρώ. Το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωση της δολοφονίας του Πητ Παπαδάκου.
Οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση γίνονται από την εποπτεία του εισαγγελέα κ. Γιώργου Γεράκη και όταν ολοκληρωθούν οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στην εισαγγελία για να εκδοθούν εντάλματα συλλήψεως.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στο «Συνδικάτο του εγκλήματος» συμμετείχαν εφτά κακοποιοί, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην αστυνομία αλλά δεν έχουν όμως δημοσιοποιηθεί. Πολλοί από αυτούς έχουν πείρα στην παρανομία ενώ άλλοι συμμετείχαν σε παλαιότερες συμμορίες.
Συνελήφθησαν στην Ολλανδία
Με το «Συνδικάτο του εγκλήματος» φέρονται ότι έχουν σχέση και ο Κώστας Ανδρεάδης 33 χρόνων, καθώς και ο Σωτήρης Κούσης 26 χρόνων που είχαν συλληφθεί προ καιρού στην Ολλανδία για άλλα εγκλήματα. Τους δύο κρατούμενους εξέτασε προ μηνός, κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής που πήγε στην Ολλανδία, στο πλαίσιο των ερευνών για την πρωτοφανή υπόθεση των εκτελεστών.
Ήδη οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοση των δύο και μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα οδηγηθούν στις ελληνικές φυλακές.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται την πρωτοφανή υπόθεση αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία. Μετά τη διαρροή των πρώτων πληροφοριών από τηλεοπτικό σταθμό εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι οποιαδήποτε δημοσιοποίηση στοιχείων θα βλάψει το έργο της προανάκρισης.
Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία που έχουν γίνει ήδη γνωστά η υπόθεση ερευνάται από την Ασφάλεια εδώ και πολύ καιρό. Στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας υπήρχαν πληροφορίες καθώς και ενδείξεις για την ύπαρξη κυκλώματος πληρωμένων δολοφόνων. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας γνώριζαν επίσης ότι ένα από τα μέλη του «Συνδικάτου των δολοφόνων» ήταν ο Βασίλης Σούφλας.
Τον Σούφλα τον αναζητούσαν για χρόνια επειδή είχε συμμετοχή στη συμμορία του Αντώνη Δίπλα. Η συμμορία του Δίπλα είχε διαπράξει στο παρελθόν τη δολοφονία του στρατιώτη Αντώνη Φαμέλου, του εμπόρου αυτοκινήτων Κωνσταντίνου Νιάκου και ληστεία με δύο φόνους σε χρηματαποστολή στο Παγκράτι.
Πριν από περίπου ένα χρόνο οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ο Σούφλας δολοφονήθηκε από τους συνεργούς του. Ήταν άγνωστο όμως το μέρος που είχε δολοφονηθεί όπως και το σημείο όπου είχε ταφεί το πτώμα του. Η ανακάλυψη του τάφου του συνέπεσε χρονικά με τη σύλληψη ενός άλλου μέλους της συμμορίας Δίπλα, του Θεόδωρου Κατιφίδη.
ssouflas1


Τσιμέντο σε τάφο
Ο Κατιφίδης ήταν καταζητούμενος αρκετά χρόνια και είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο στην Κρήτη. Δύο μήνες μετά από τη σύλληψη του Κατιφίδη οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στο Δήλεσι στην περιοχή Αγρινέζε τον τάφο του Σούφλα. Οι δολοφόνοι είχαν ρίξει τσιμέντο πάνω από τον τάφο, προφανώς για να μη ξεθάψουν το πτώμα του Σούφλα τα σκυλιά και το πτώμα του αναγνωρίστηκε από τον αδελφό του, από ένα μπρελόκ που κρατούσε στα χέρια και μια ταυτότητα χειρός.
Σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την αστυνομία ο Σούφλας μαζί με τους δύο που συνελήφθησαν στην Ολλανδία είχαν διαπράξει τη ληστεία μετά φόνου στη Νιγρίτα Σερρών.
Παραμένει όμως άγνωστο αν είχαν συμμετοχή στα συμβόλαια εκτελέσεων που έκαναν στην Αττική τα μέλη του «Συνδικάτου των δολοφόνων».
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται και κάποιος αστυνομικός. Δεν έχει όμως ξεκαθαριστεί αν ο αστυνομικός ήταν μέλος του συνδικάτου ή αν κατάφερε να προσεγγίσει τα μέλη της συμμορίας με σκοπό να βρει πληροφορίες και να ενημερώσει την υπηρεσία του.
Η σχέση του πάντως με το συνδικάτο των εκτελεστών θα διαλευκανθεί όταν ολοκληρωθεί η υπόθεση και συλληφθούν τα μέλη της συμμορίας.
Ένα από τα θέματα που ενδιαφέρουν τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση είναι το ποιοι πλήρωναν για τις δολοφονίες που διέπραττε η συμμορία των εκτελεστών. Ελπίζουν ότι με τη σύλληψη των πληρωμένων φονιάδων θα αποκαλυφθούν κάποια ονόματα και θα εξακριβωθεί για ποιο λόγο οι άγνωστοι ηθικοί αυτουργοί επεδίωκαν και πλήρωναν για το φόνο συγκεκριμένων προσώπων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του