Αλλαγή στάσης από τον Αρειο Πάγο για το Μάτι





Αλλαξε απόφαση η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την παραγγελία της να αναμένουν οι εισαγγελικές αρχές την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης για διοικητικό έλεγχο, πριν ολοκληρώσουν τη διαδικασία απόδοσης ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου, διευκρινίστηκε σήμερα, ότι η παραγγελία της Εισαγγελέως δεν είχε σκοπό να παγώσει τις έρευνες για τους υπευθύνους της φονικής πυρκαγιάς, αλλά στόχευε απλά να καταστεί γνωστό στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο που μετέχει προσωπικά των ερευνών, ότι υπάρχει και η έρευνα της Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου και να τη λάβει υπόψη του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σήμερα απέστειλε έγγραφο με το οποίο ορίζει ότι ο Ηλίας Ζαγοραίος θα παραμείνει για να ολοκληρώσει την έρευνα για το Μάτι, αν και θα παύσει να είναι προϊστάμενος της Εισαγγελίας στο τέλος του μήνα.
Μεγάλες οι αντιδράσεις

Πολύ μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου να ληφθεί υπόψη στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και το πόρισμα της Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, λίγο πριν κληθούν ως ύποπτοι στελέχη των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και της αυτοδιοίκησης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας τόνισε στο ΣΚΑΙ ότι: «Εισαγγελική και διοικητική έρευνα δεν μπορούν να τέμνονται. Η δικαστική έρευνα πρέπει να είναι ανεξάρτητη όταν ερευνά ποινικές ευθύνες. Βλέπω παρέμβαση σύμφωνα με την αλληλουχία των γεγονότων και κάνω έκκληση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να σεβαστεί την ανάγκη για απρόσκοπτη εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας, χωρίς να εμπλακούν άσχετοι» τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

Σε δηλώσεις της το πρωί στον ΑΝΤ1 η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου είπε πως σε 2 με 3 μήνες το πόρισμα θα είναι έτοιμο: «Λειτουργώ αυτόβουλα και ανεξάρτητα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπασπύρου προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει κάτι για την παραγγελία της κ. Δημητρίου.

Αδιανόητη χαρακτηρίζει η ΝΔ την είδηση ότι παγώνει η εν εξελίξει δικαστική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου φέρει ακέραιη την ευθύνη γι αυτήν την εξέλιξη επισημαίνοντας πως η εντολή της συνιστά αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του