Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Εκκενώθηκε η φοιτητική εστία – Ακούγονται εκρήξεις [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]



Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Οπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ η φωτιά είναι τεράστια, κατακαίει το κυρίως κτήριο του Πανεπιστήμιου ενώ φαίνεται να ξεκίνησε από το υπόγειο.Οι φοιτητικές εστίες εκκενώθηκαν, πολλοί φοιτητές βγήκαν πανικόβλητοι έξω από το κτίριο ενώ γίνεται έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν τυχόν εγκλωβισμένοι. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταμέτρησής τους.

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, οι άνδρες της οποίας επιχειρούν να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς, η οποία έχει εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους του κεντρικού κτηρίου. Οι εκρήξεις είναι συνεχείς καθώς έχει «φτάσει» μέχρι και στα εργαστήρια του Πανεπιστήμιου.

Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν και εναέρια μέσα.

Πυκνός καπνός έχει φτάσει έως το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τη Λεωφόρο Κνωσού, ενώ απομακρύνουν τον κόσμο που επιχειρεί να μεταβεί στο σημείο της πυρκαγιάς, εξαιτίας του φόβου κι άλλων εκρήξεων.

Στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Κρήτης επί της Λεωφόρου Κνωσού, είναι στεγασμένα τόσο τα εργαστήρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς επίσης και η φοιτητική στέγη του Πανεπιστήμιου Κρήτης.
Δ Δ2 Δ3

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του