Γλέζος: Όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, θα γίνει το ίδιο και τώρα


«Ο Τσίπρας χθες ταυτοποιήθηκε με την ιστορία», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, σημειώνοντας ότι οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού του θύμισαν το γράμμα του Νίκου Ζαχαριάδη μέσα από τη φυλακή το 1940.

Αναφερόμενος στο σκηνικό που στήνεται εν όψει του Eurogroup της Τετάρτης, ο Μανώλης Γλέζος σημείωσε: «Αυτοί θα τηρήσουν όλη τη δυνατότητα που έχουν, θα παρουσιάσουν μερικούς με χαμόγελα, μερικούς με μια λύση συμβιβαστική, μερικούς με σκληρή γραμμή. Είναι κατανεμημένοι οι ρόλοι που έχουν παίξει ως τώρα και που θα συνεχίσουν να τους παίζουν. Εμείς, σε όσους έρθουν με χαμόγελα, θα θυμηθούμε την ελληνική παροιμία "φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας"».

«Όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, όπως τότε, μόνο ο ελληνικός λαός με το έπος του 1940-41 κατέρριψε το μύθο του αήττητου άξονα, θα γίνει το ίδιο, αρκεί να αντισταθούμε σε όλων των ειδών τις περιπτώσεις», ανέφερε ακόμα το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.
Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση πως για το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων τη λύση θα τη δώσει ο ίδιος ο γερμανικός λαός.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του