Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου – Μεϊμαράκη στη Βουλή! (ΒΙΝΤΕΟ)


KONSTANTOPOULOU10_533_355
Αφορμή αποτέλεσε η πρόταση της κυρίας Κωνσταντοπούλου να αναβληθεί η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη με το σκεπτικό πως ο εισαγγελέας δεν είχε δώσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραβρίσκονται.
Στο θέμα παρενέβη ο κ. Μεϊμαράκης κάνοντας λόγο για άτυχη στιγμή για το κοινοβούλιο και κατηγορώντας την πρόεδρο της Βουλής για επιλεκτική ευαισθησία.
“Αν μας είχατε ρωτήσει και είχαν συνεννοηθεί τα κόμματα ίσως σήμερα να μη γινόταν αυτή η συζήτηση” είπε, τονίζοντας ότι πρόκειται για το τρίτο ατόπημα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.Ο πρώην πρόεδρος της βουλής σημείωσε επίσης: “Σήμερα αναφέρατε τις καταθέσεις από τον εισαγγελέα των φακέλων λέγοντας ονόματα συναδέλφων μεταξύ των οποίων και το δικό μου, χωρίς να μας έχετε ενημερώσει, αλλάζοντας την πρακτική και χωρίς να αναφέρετε ότι η εισαγγελέας κρίνει ότι η υπόθεση πρέπει να πάει στο αρχείο και απλώς τη στέλνει και στη βουλή”.
Παράλληλα αναφέρθηκε στη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας: “Βγάλατε ημερήσια διάταξη εκλογή προέδρου δημοκρατίας χωρίς να γνωρίζετε το όνομα και χωρίς να έχετε επιστολή του αρχηγού του κόμματος για το ποιον προτείνει. Οι βουλευτές δεν είμαστε ζώα. Ο κανονισμός ορίζει συγκεκριμένη προθεσμία για να διαβουλευτούμε”.
Μιλώντας για παρατυπία, ρώτησε την πρόεδρο της βουλής: “Από πού αντλείτε το δικαίωμα και παίρνετε τέτοιες πρωτοβουλίες μόνη σας; Ουδέποτε πρόεδρος της βουλής διανοήθηκε να μην καλέσει μαζί με το προεδρείο και τους εκπροσώπους των κομμάτων να θέσει τα ζητήματα και να τα συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση εκεί”.
“Αποδεχθήκατε πλήρως το μνημονιο και την τρόικα και όλα και τώρα θέλετε να μας επιβάλετε και θέλετε να μας επιβάλετε και τον δικό σας τρόπο συζήτησης στο κοινοβούλιο. Αυτό δεν θα περάσει.
Το κοινοβούλιο είναι κοινοβούλιο. Και εδώ θα μας επιτρέψετε να συζητάμε και να λέμε την άποψή μας . Αλλιώς κλείστε το κι αυτό. Γιατί αυτό προσπάθησε η πρόεδρος να κάνει σήμερα” συνέχισε σε υψηλούς τόνους.
“Πόσο θα ευχόμουν όσα είπατε να τα είχαμε ζήσει στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο .Το κοινοβούλιο θα είναι πάντοτε τόπος και αντιπαράθεσης και διαλόγου και γιατί όχι, αυτά τα οποία κάποιοι δεν θέλουν να βγαίνουν στο φως, καλύτερα να συζητιούνται και ο καθένας να αναλαμβάνει την ευθύνη του” απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι στην προηγούμενη περίοδο οι δικογραφίες αποκρύπτονταν από τους βουλευτές και δεν δίνονταν.
Όταν μάλιστα την ρώτησε ο κ. Μεϊμαράκης να του πει ποιες εννοεί, εκείνη είπε: “Μια που δεν εδόθηκε σε αντίγραφα και είναι η δικογραφία του μνημονίου, παρά τις πολλαπλές έγγραφες αιτήσεις”.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του