ΚΙΝΕΖΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ…ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: “ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΩ ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ Η…ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ”!

Yan-Jiehe

Η δήλωση αυτή ανήκει στον Γιαν Τζιέχε . Ο 55χρονος Κινέζος Ολιγάρχης -με τις περίοπτες διασυνδέσεις και το…περιπετειώδες παρελθόν- ξέρει να επενδύει και να βγάζει δις, εκεί που οι άλλοι…δεν μπορούν να δουν!
Εξαιρετικά τολμηρός, ιδιόρρυθμος και… δισεκατομμυριούχος. Αυτός είναι ο 55χρονος Γιαν Τζιέχε (Yan Jiehe), ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα ο οποίος αδιαφορώντας πλήρως για την κατάσταση στην Ελλάδα, για το αν θα υπάρχει ευρώ ή δραχμή, θέλει να κάνει επενδύσεις.

«Η ελληνική οικονομία κοντεύει να πιάσει πάτο. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να μπει κανείς στην ελληνική αγορά. Το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ή θα φύγει, δεν με ενοχλεί», δήλωσε πριν λίγες μέρες στους Financial Times και ετοιμάζεται για υποδομές στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Επιθυμία του είναι να επενδύσει στον τομέα των υποδομών και να αγοράσει κατασκευαστικές εταιρείες.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιότυπη και ιδιόμορφη περίπτωση Κινέζου επιχειρηματία, ο οποίος είναι φίλος με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.
Ένα στοιχείο είναι αρκετό για να το αντιληφθεί κανείς. Έχει καταφέρει να «χτίσει» μία περιουσία ύψους 14,2 δισ. δολάρια και να σκαρφαλώσει στις κορυφές της λίστας με τους πλουσιότερους Κινέζους χωρίς πολιτικές διασυνδέσεις και μίζες, ενώ δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν είναι μέλος του ΚΚΚ.
Το αφεντικό της κατασκευαστικής «China Pacific Construction Group» (CPCG) με έδρα τη Σανγκάη, είχε μόνο το 2014 έσοδά 60 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα το περιοδικό Forbes να την κατατάξει στη θέση 166 της λίστας με τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες της υφηλίου.
Όπως αναφέρθηκε είναι φίλος του Μπιλ Κλίντον και φίλο με τον πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ.
Μένει σε μια μεγάλη βίλα στην πόλη Ναντσίνγκ που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Γιανγκσού της Κίνας και πόλη με μια προεξέχουσα θέση στην κινεζική ιστορία και τον πολιτισμό.
Το σπίτι είναι άκρως εντυπωσιακό με επιχρυσωμένες μπανιέρες, υδρομασάζ και πολλές μαρμάρινες κολόνες. Ο κήπος είναι εντυπωσιακός όπως και το ελικοδρόμιο του.
Έχει γράψει βιβλίο για τον Κομφούκιο και οι Κινέζοι το λάτρεψαν. Το μυστικό της επιτυχίας του; Όπως έχει πει παλιότερα στοχεύει να παίρνει έργα υποδομών σε όσο το δυνατόν πιο υποβαθμισμένες περιοχές.
Αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι η πορεία του 55χρονου επιχειρηματία.
Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι γιος δασκάλων μεγαλωμένος στην Ανατολική Κίνα.
Ο Γιαν Τζιέχε ξεκίνησε ως δάσκαλος, όμως δεν άργησε να γίνει αρχικά μεγιστάνας των τσιμέντων και από εκεί να περάσει στις κατασκευές.
Μάλιστα ήταν πάντα αντίθετος στο καθεστώς του Μάο Τσε Τουνγκ καθώς  ο ίδιος και η οικογένειά του υπέφεραν την περίοδο της «πολιτιστικής επανάστασης».
Στο δρόμο προς την κορυφή δέχθηκε επιθέσεις και του… άνοιξαν το κεφάλι, ενώ η γυναίκα του και τα παιδιά του δέχθηκαν εκβιασμούς. Το σημάδι στο κεφάλι του το έχει ακόμη…
Η εταιρεία του σήμερα απασχολεί πάνω από 300.000 εργαζόμενους, ενώ φτιάχνει ολόκληρες πόλεις από το μηδέν.
Το πλέον γνωστό τελευταίο πρότζεκτ του είναι προϋπολογισμού 10 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για το Kunming. Θα κατασκευαστεί μία πόλη έκτασης δύο φορές όσο το Λος Άντζελες…
Ο  Γιαν Τζιέχε βρίσκεται πίσω από ένα από τα πλέον φιλόδοξα πρότζεκτ μέσα στην Κίνα με τα οποία μάλιστα επιχειρεί να καταρρίψει ένα μύθο.
Αιώνες πριν ένας Κινέζος χωρικός ονόματι Γιου Γκονγκ αποφάσισε να μετακινήσει δύο βουνά που μπλόκαραν την είσοδο του σπιτιού του. Σύμφωνα με τον θρύλο, προσπάθησε σκληρά, αλλά τα κατάφερε.
Τώρα κατασκευαστικές εταιρείες στην Κίνα βάλθηκαν να ξεπεράσουν αυτό το μύθο.
Οι εταιρείες θα ξοδέψουν ένα τεράστιο ποσό, ώστε να ισοπεδώσουν όχι δύο, αλλά 700 συνολικά βουνά στην περιοχή Λανζού, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να χτίσουν μία νέα μητρόπολη στα περίχωρα της πόλης που βρίσκεται στην βορειοδυτική Κίνα.
Η Νέα Περιοχή Λανζού έχει έκταση 500 τετραγωνικά μίλια και βρίσκεται 50 μίλια μακριά από την πόλη Λανζού, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού.
Η επέκταση της περιοχής θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 33 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2030.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του