ΣΚΛΗΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ” ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΘΟΛΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ. “ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ”-ΑΛΓΕΙΝΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΛΑΤΣΗ

syriza-sinistoses

Στον τομέα της ενέργειας δε θα προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση, παραμένει στο ακέραιο ό,τι έχω πει. Το ίδιο ισχύει και για το Ελληνικό. Η δήλωση αυτή έγινε στα Νέα και ανήκει στον υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση έναντι των εταίρων και των δανειστών.Πληροφορίες θέλουν τον κ. Λαφαζάνη να έχει ασκήσει κριτική στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση και ειδικότερα στην πρόταση που αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις. Ο υπουργός που εποπτεύει τους τομείς με κομβικές αποκρατικοποιήσεις όπως η ενέργεια, φέρεται να αντιτίθεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ρητή αναφορά στην ακύρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης κρατικών εταιρειών.

Ο ΥΠΑΠΕΝ ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερες λεπτομέρειες για τους ακριβείς σχεδιασμούς της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Λαφαζάνης έχει μιλήσει για ακύρωση όλων των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν ένα πακέτο πωλήσεων όπως η πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα ηλεκτρισμού), την πώληση της μικρής ΔΕΗ και την πώληση του 17% της μητρικής ΔΕΗ. Μάλιστα ο ίδιος έχει τονίσει ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη βουλή θα αφορά στην ακύρωση του νόμου για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Επίσης έχει προαναγγείλει ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ αλλά και της πώλησης του Ελληνικού.

Ο κ. Λαφαζάνης ως επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας επηρεάζει σημαντικό αριθμό βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης που φτάνει τους 28-29.
Εν τω μεταξύ,
με μια απόφαση που αλληθωρίζει μονόπλευρα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων τουμεγαλοεπιχειρηματία Λάτση, η διευρυμένη σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε ως “απαράδεκτους” όλους τους ισχυρισμούς της σχετικής αίτησης αναθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής και όσων άλλων είχαν ασκήσει παρεμβάσεις υπέρ αυτής (της Περιφέρειας) και άναψε το «πράσινο φως» συνέχιση της διαδικασίας του διαγωνισμού για το Ελληνικό, με πλειοδότη την εταιρεία «Hellinikon Global Ι S.A.» και εγγυητή της, την «Lamda Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων», όπως αναφέρει το iskra.gr
Οι αιτούντες ζητούσαν την αναίρεση της απόφασης του 6ου Τμήματος του Ε.Σ που έκρινε νόμιμο τον διαγωνισμό για την “αξιοποίηση” (βλέπε: ξεπούλημα) του Ελληνικού με πλειοδότη τη Lamda Development. Το Τμήμα αυτό είχε κάνει, προηγουμένως, δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ για ανάκληση της προγενέστερης απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του Ε.Σ. που είχε αναστείλει τη σχετική διαδικασία για το Ελληνικό.

Όπως κρίθηκε από τους ανώτατους δικαστές, η Περιφέρεια Αττικής δεν θεμελιώνει άμεσα σπουδαίο έννομο συμφέρον να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να ζητά την ανάκληση της δικαστικής απόφασης που επέτρεψε να προχωρήσει ο επίμαχος διαγωνισμός.
Μεταξύ άλλων, στην απόφαση 1183/2015 της μείζονος σύνθεσής του Ε.Σ. τονίζεται ότι «ενόψει της υφιστάμενης κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την ισχύ του νόμου 4062/2012 η παραδοχή της παρέμβασης της Περιφέρειας Αττικής, προς το σκοπό της μη υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών του Ελληνικού, δεν θα έχει οιαδήποτε έννομη συνέπεια» για την Περιφέρεια.
Και τούτο, διότι «η τυχόν ζημία» που θα υποστεί – όπως υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής – από την μεταβίβαση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ Ελληνικού που έχει στην κατοχή της και λειτουργεί υπό την επίβλεψή της, «δεν θα είναι αποτέλεσμα της υπογραφής της επίμαχης σύμβασης».

Σύμφωνα με την απόφαση του Ε.Σ., η ζημιά που επικαλείται η Περιφέρεια Αττικής προέρχεται από την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 του νόμου 4062/2012, που αφορά την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές κ.λπ.!
Για το Ελεγκτικό Συνέδριο, λοιπόν, υπάρχει απόλυτη υπεράσπιση του έννομου δημόσιου συμφέροντος:
- Όταν η έκταση των 6.200 περίπου στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά ξεπουλιέται στο 1/3 τουλάχιστον της αξίας του, σύμφωνα με μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας!
- Όταν το Δημόσιο, δηλαδή οι φορολογούμενοι πολίτες, θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος τηςμετεγκατάστασης των δημόσιων υπηρεσιών που λειτουργούν σήμερα στο Ελληνικό και στην παραλία τουΑγ. Κοσμά, καθώς και των απαραίτητων συμπληρωματικών υποδομών, που είναι πολλαπλάσιο από το τίμημα που θα εισπράξει το ΤΑΙΠΕΔ!
 http://www.makeleio.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του