ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: “Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ”-ΜΠΑ; Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΛΙΣΤΕΣ; ΝΑ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ Η ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ

venizelos


Την γραμματέα του Ευάγγελου Βενιζέλου ” έδειξε” η άλλοτε ειδική σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου Σοφία Ρίτσου απαντώντας στις αιτιάσεις ότι χρήστης με τον κωδικό “Σοφία” άνοιξε την λίστα Λαγκάρντ την 1η Οκτωβρίου του 2012Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως υποστήριξε ότι πρόκειται για άλλο πρόσωπο και σύμφωνα με τον Τύπο είναι η γραμματέας του επόμενου υπουργού Οικονομικών, Ευαγγ. Βενιζέλου.Εισαγγελέας: Ο κωδικός “Σοφία” χρησιμοποιήθηκε στο στικ και διάβασε μέρος της λίσταςΜάρτυρας: Ο ανακριτής προσδιόρισε το χρόνο που ανοίχτηκε το στικακι στην 1η Οκτωβρίου του 2012. Αρχικά να δηλωσω ότι δεν είναι ο κωδικός αυτός το όνομά μου. Ο δικός μου κωδικός είναι το επιθετό μου και καποιοι αριθμοί. Έψαξα μόνη μου στον Τύπο και βρηκα δημοσιευματα που λένε ποιά ειναι αυτή η Σοφία και έλεγαν ότι είναι η Σοφία Μπέλμπα, η γραμματέας του κ. Βενιζέλου.

“Δεν ηξερα τιποτα , ούτε για λίστες, ούτε για cd , ούτε για usb. Εμαθα για τη λίστα το 2012 όταν έγινε χαμός,,,,
Πρόεδρος: Δεν μπορείτε να ενοχοποιείτε κάποιον, αν υπάρχει αδίκημα. Εσεις ξέρετε ότι έχετε άλλο κωδικό και ότι υπάρχει κάποια άλλη Σοφία εκείνο το χρονικό διάστημα στην υπηρεσία. Τί έκανε η άλλη κυρία Σοφία δεν το ξέρετε και δεν σας ενδιαφέρει.
Η μάρτυρας παραδέχτηκε ότι έαν της είχε δοθεί η λίστα Λαγκαρντ, θα προεβαινε ενδεχομένως σε διασταύρωση στοιχείων για αυτούς που χρωστανε.
Η κ. Ριτσου απαντησε στις ερωτήσεις της εισαγγελέως σχετικά με το πότε και πώς δημιουργηθηκαν οι δομές του φοροεισπρακτικού μηχανισμου.
” Η τροικα δεν τις ζητησε;”, ειπε η εισαγγελεας για να εισπράξει το σχόλιο του προεδρου το οποίο προκάλεσε γελια σε όλη τη δικαστική αίθουσα : ” κ. εισαγγελέα , νομίζω οτι η τροικα εχει καταργηθεί”.
Ολοκληρώνοντας την κατάθεση της η κ.Ρίτσου επεσήμανε ότι “Ήταν μια περίοδος εξαντλητικής δουλειάς με στόχο τη διάσωση της χώρας. Δεν έχει σημασία αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις ενέργειες που έγιναν. Οφείλω, όμως να πω πως δεν υπήρχε σύσκεψη που ο κ. Παπακωνσταντίνου να μην επισημάνει ότι πρέπει να γίνονται σωστοί έλεγχοι ώστε να μην εισπράττουμε μονο από αυτούς που πληρώνουν οικειοθελώς”.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του