Ο "πιτσιρικάς" έπιασε το δυνατό χαρτί της χώρας

tsiprasΟ πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας – ο «πιτσιρικάς», όπως τον αποκαλεί χαϊδευτικά ο Κώστας Καραμανλής με ανάρτησή του στο Facebook αποκαλύπτει πιο είναι το δυνατό χαρτί της χώρας και είναι αποφασισμένος να το παίξει δυνατά στις διαπραγματεύσεις με τους ετέρους (τοκογλύφους, δανειστές).
Γράφει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός: «Να αξιοποιήσουμε την γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης.»
Που θα πει σε ελεύθερη μετάφραση:
- Μας έχετε ανάγκη για πολλά πράγματα : για το ΝΑΤΟ, για τους αγωγούς, για την ενέργεια, για τις βάσεις, για τις σχέσεις μας με τους Άραβες, για τις σχέσεις μας με Ρωσία και Κίνα, για τη συμμαχία μας με το Ισραήλ κ.α.
- Δεν μπορείτε να μας πτωχεύσετε για να καλύψετε τα δικά σας μνημονικά σφάλματα. Δεν μπορείτε να μας εκβιάζετε. Μην μας αναγκάσετε να πούμε «Μολών λαβέ».
- Αφήστε μας να κυβερνήσου… και όμως γράφει στο ημερολόγιό του να κυβερνήσει :
- Με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
Την θέση αυτή του πρωθυπουργού ασπάζονται πολλοί επιστήμονες της γεωπολιτικής πολιτικής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του