BILD : ΠΑΝΩ ΑΠΟ 7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει έως σήμερα το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση θα επιτρέψει στην Αθήνα να συγκεντρώσει έσοδα που θα ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής...
εφημερίδας Bild.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία για το δημοσίευμά της επικαλείται πληροφορίες από πηγές κοντά στην ελληνική κυβέρνηση, οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η Αθήνα, περιλαμβάνουν την πάταξη του λαθρεμπορίου της βενζίνης και των τσιγάρων, από όπου το ελληνικό κράτος θα συγκεντρώσει αντίστοιχα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και 800 εκατομμύρια ευρώ.
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να συγκεντρώσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και των ολιγαρχών, καθώς επίσης άλλα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της είσπραξης των ανεξόφλητων φορολογικών οφειλών των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής Bild. Συνολικά και σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η Αθήνα στοχεύει στη συγκέντρωση περίπου 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έσοδα.
Η Αθήνα πρέπει να υποβάλει μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ έναν κατάλογο για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει στη βάση της συμφωνίας που εγκρίθηκε με τους εταίρους της κατά το Eurogroup της περασμένης Παρασκευής στις Βρυξέλλες. Μέχρι τις τελευταίες ώρες, συνεχείς είναι η ανταλλαγή κειμένων και απόψεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εμπειρογνωμόνων των θεσμών στις Βρυξέλλες.
Το πρωί της Τρίτης το Euroworking Group με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ, του Πιερ Μοσκοβισί και του Μάριο Ντράγκι θα κρίνει τις ελληνικές προτάσεις. Εάν η ελληνική λίστα εγκριθεί, τότε το απόγευμα της ίδιας μέρας, το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης θα εγκρίνει και τυπικά το ελληνικό αίτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα που καταρτίζεται δεν θα περιέχονται θέματα που αφορούν το εργασιακό, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, το ασφαλιστικό, τη ρύθμιση των 100 δόσεων, το πάγωμα των πλειστηριασμών και τις επαναπροσλήψεις των καθαριστριών και άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου καθώς αυτά θεωρούνται ζητήματα εσωτερικής πολιτικής.
Στη λίστα ωστόσο θα περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, πάταξη της διαφθοράς, μεταρρυθμίσεις στον Δημόσιο Τομέα, αλλαγές από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, μέτρα για περαιτέρω ανεξαρτησία της γγ Εσόδων αλλά και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Την ίδια στιγμή προκαλεί προβληματισμό η υστέρηση εσόδων καθώς το 2014 έκλεισε με "τρύπα" 1,38 δισ. ευρώ και ο Ιανουάριος του 2015 με "τρύπα" 1 δισ. ευρώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του