ΣΦΟΔΡΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Οδομαχίες στο κέντρο της Αθήνας - Από την Ομόνοια στα Εξάρχεια

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αναρχικών και δυνάμεων των ΜΑΤ, συγκρούσεις οι οποίες είχαν ξεκινήσει νωρίτερα το απόγευμα όταν ομάδες αγνώστων κατέστρεψαν καταστήματα στην οδό Βουκουρεστίου.Τώρα οι οδομαχίες έχουν επεκταθεί στα Εξάρχεια, με δυνάμεις των ΜΑΤ και τ5ης ΔΕΛΤΑ να προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση.Πάντως η αδυναμία της Αστυνομίας να ελέγξει την κατάσταση από την αρχή οφείλεται και στην μη έγκαιρη επέμβαση της ομάδας ΔΕΛΤΑ η αποστολή της οποίας το τελευταίο διάστημα τείνει να υποβαθμιστεί.
Αν και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών έχει μπει στο Πολυτεχνείο, οι περισσότεροι βρίσκονται έξω από το ίδρυμα και συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Τοσίτσα.
Οι βόμβες μολότοφ πέφτουν βροχή, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.Τα επεισόδια άρχισαν στις 7.30 το βράδυ από ομάδα κουκουλοφόρων που ήταν στο τέλος πορείας, η οποία ξεκίνησε από τα Προπύλαια.

Οι πρωταγωνιστές τους, όταν η πορεία έφτασε στην πλατεία Κλαυθμώνος, έβαλαν φωτίες σε κάδους απορριμμάτων, έσπασαν προθήκες καταστημάτων, προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων και πέταξαν βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μόλις η πορεία ολοκληρώθηκε και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών πήγε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, το σκηνικό έντασης μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια και από την κάτω πλευρά της Ομόνοιας, προς την οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Ομάδες κουκουλοφόρων μετέτρεψαν τα στενά γύρω από τα Εξάρχεια και την πλατεία της Ομόνοιας σε πεδίο μάχης, αφού εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα.Επίσης, έσπασαν φανάρια και κατέστρεψαν περίπτερα, ενώ πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα στην Εμμανουήλ Μπενάκη.

Μάλιστα, από τις οκτώ το βράδυ και μετά, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να ενισχύονται στο κέντρο της Αθήνας, αφού διαπιστώθηκε ότι οι υπάρχουσες δεν ήταν ικανές ν΄ αποτρέψουν και να περιορίσουν τα έκτροπα, που όλο και επεκτείνοντο.

Οι ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις σιγά - σιγά πέτυχαν να διαλύσουν τους κουκουλοφόρους που προκαλούσαν τα επεισόδια γύρω από την Ομόνοια και στη συνέχεια έριξαν το βάρος στα Εξάρχεια, όπου είχε μαζευτεί μία μεγάλη ομάδα ταραξιών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του