ΟΛΑΝΤ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ : Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Την πρόθεσή της να βοηθήσει την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της χώραςΦρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό,Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή...
τους στα Ηλύσια Πεδία.
Ολάντ: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις
Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για σεβασμό τόσο στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, τονίζοντας ότι είναι μία πολύ σαφής απόφαση που σημαίνει ότι η λιτότητα από μόνη της δεν μπορεί να είναι λύση.
Ωστόσο, ο Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο και για σεβασμό στους ευρωπαϊκούς κανόνες, το σεβασμό των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει για το χρέος και όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη για να καθοριστούν η μέθοδος και οι στόχοι.
«Η μέθοδος είναι ο διάλογος με το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, ότι θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και ότι η Ελλάδα είναι αποφασιμένη να δώσει περισσότερη συνοχή στην ευρωζώνη», πρόσθεσε.
Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών εταίρων, ένας διάλογος με διαφάνεια και γαλήνη.
«Σκοπός μας είναι η συμφωνία με κάθε τρόπο και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για να καθορίσουμε ένα οικονομικό πλαίσιο συμβατό, μεταξύ Ελλάδαςε και Γαλλίας», υπογράμμισε ο Ολάντ.
Επεσήμανε την εμπιστοσύνη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ υπενθύμισε, όπως είπε, στον Αλέξη Τσίπρα ότι η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, προσφέροντας την εμπειρία της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του