Το πυρηνικό όπλο του Τσίπρα είναι πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι

filakiaΡεπορτάζ Σπύρος Καρατζαφέρης
Τηλεφωνική επικοινωνία του spirospero με Βρυξέλλες σήμερα το μεσημέρι. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν.
Μας είπε: "εκείνο για το οποίο ανησυχούν περισσότερο οι δανειστές της Ελλάδας είναι η απειλή του κ. Αλέξη Τσίπρα ότι εάν δεν βρεθεί κοινός τόπος θα υποχρεωθεί να καταφύγει στο λαό με πρόωρες εκλογές το καλοκαίρι".
Και πρόσθεσε: " Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε και στο άτυπο δείπνο του Παρισιού ανάμεσα σε Μέρκελ, Ολάντ και Σούλτς. Και οι τρεις κατέληξαν ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα ωφελήσει τα συμφέροντα της ευρωζώνης και τα πολλαπλασιάσει τα προβλήματα γιατί ο Τσίπρας θα επιστρέψει ¨αυτοδύναμος και παντοδύναμος."
Αλλά, όπως είπε και ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνγκερ δεν επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη. Ανάλυση στην οποία φιλοξενεί τοποθετήσεις του περιβάλλοντος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung στην κυριακάτικη έκδοσή της.

Στο άρθρο που φέρει τον τίτλο «Παρά την απέλαση της τρόικας: Η επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας συνεχίζεται», άνθρωποι που βρίσκονται στο στενό κύκλο του Jean-Claude Juncker μεταφέρουν την θέση του προέδρου της Κομισιόν ο οποίος διαβεβαιώνει πως με τον ίδιο στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν τίθεται θέμα Grexit.
Οι Ευρωπαίοι αναλύουν τις προχθεσινές δηλώσεις του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συνταγματολόγου κ. Χρυσόγονου, ο οποίος είπε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι σε περίπτωση εμπλοκής των διαπραγματεύσεων την απάντηση θα τη δώσει ο λαός με πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα.
Όπως μας είπε η πηγή μας στη Κομισιόν οι δανειστές φοβούνται ότι εάν γίνουν πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του θα ξεπεράσει ακόμα και τα ποσοστά του Κων/νου Καραμανλή και του γέρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου, δηλαδή θα είναι πάνω από 50%, ίσως και 55%.
Και κατέληξε ο συνομιλητής μας: " Τότε η Ευρώπη θα πρέπει να αποδεχτεί όλο το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα και η επιτυχία του θα ενδυναμώσει τα παρόμοια κινήματα σε Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία ακόμα και σε Γαλλία. Γι 'αυτό ο Πρόεδρος Ολάντ τηρεί ναι συμβιβαστική θέση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του