ΕΡΤ: ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ!




ΦΕΥΓΕΙ Η ΝΕΡΙΤ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΡΤ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!
Γράφει ο Κ.Π.
Μέσα σε κλίμα ευφορίας και συγκίνησης, έγινε στη βουλή η συνάντηση αντιπροσωπείας απολυμένων της ΕΡΤ με επικεφαλής την ΠΟΣΠΕΡΤ, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές, για...
την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Το ραντεβού είχε κλειστεί, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης για άμεση λειτουργία του δημόσιου φορέα.Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε, η συνάντηση απολυμένων της ΕΡΤ, με βουλευτές της περιφέρειας, από τον Έβρο μέχρι την Καλαμάτα και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο και από τη Φλώρινα μέχρι την Κρήτη. Ο λόγος μοναδικός! Οι απολυμένοι της ΕΡΤ, όλων των ειδικοτήτων και κυρίως τεχνικοί, σε όλη την επικράτεια, με προσωπικό κόστος και κίνδυνο της ζωής τους, σε βουνά και λαγκάδια, με κρύο και χιόνια τους 20 μήνες, έδωσαν μάχες, και πολλοί βουλευτές τους βοήθησαν κρατώντας τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανοιχτούς!

Έτσι, μέσα από το ραδιόφωνο της περιφέρειας, την ΕΡΤ3, ERTopen και διαδίκτυο, ακουγόταν η ελεύθερη φωνή τους σε όλη την Ελλάδα που τους είχαν στερήσει τα άλλα ΜΜΕ. Οι εκλεγέντες βουλευτές εξήραν τους αγώνες και τις θυσίες των απολυμένων και την προσφορά τους στη νίκη, και τους διαβεβαίωσαν για τη στήριξη τους στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ.


Ακολούθως έγινε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό επικρατείας κ. Νίκο Παπά σε πολύ ζεστό κλίμα για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για την άμεση λειτουργία της ΕΡΤ στην προ της 11ης Ιουνίου κατάσταση με συγκεκριμένες προτάσεις.

Στις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν, μεταξύ ΚΥΑ και νομοθετικής ρύθμισης, επικρατέστερη για άμεση λειτουργία προκρίνεται η ΚΥΑ, των αρμοδίων υπουργών ως η καλύτερη λύση καταργώντας την προηγούμενη των Στουρνάρα-Κεδίκογλου, χωρίς να είναι απόλυτο 100%, αν κάτι άλλο είναι πιο πρόσφορο και σύντομο, για να ανοίξει μέσα στην προσεχή εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός απόψε στις προγραμματικές του δηλώσεις θα αναφερθεί στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ και δεν αποκλείεται να δώσει και συγκεκριμένη ημερομηνία η χρονοδιάγραμμα κρατώντας την υποσχεσή του.

Στην ομιλία του όμως, ο υπουργός επικρατείας, αρμόδιος για τα ΜΜΕ θα εξειδικεύσει τον τρόπο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, αλλά και των ιδιωτικών ΜΜΕ μέσα από 4 άξονες.

1ον )Θα αναφερθεί στα ιδιωτικά ΜΜΕ,  τους κανόνες, θεσμούς, νόμους, οικονομική διαφάνεια και  πλουραλισμό που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία τους, αναφερόμενος και στον τρόπο οριστικής αδειοδότησης, όσα έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

2ον )Τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, το ίδιο λογότυπο και τους κανόνες που θα διέπουν το άνοιγμα της με χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία έναρξης λειτουργίας άμεσα με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν πριν πέσει το «μαύρο»!

3ον)Το προσωπικό και η ενταξή του στο φορέα της ΕΡΤ των απολυμένων(αυτοί θα έχουν προτεραιότητα) που έδωσαν τις μάχες, και πως θα ενταχθούν οι υπάλληλοι  της ΔΤ-ΥΠΟΙΚ και ΝΕΡΙΤ που υπάρχουν διάφορα νομικά εμπόδια.
Πρέπει να σημειώσουμε, ότι σήμερα ο φορέας έχει δύο διοικήσεις και δύο υπουργούς.
Α) Η ΔΤ-ΥΠΟΙΚ με το προσωπικό που ανήκει στον υπουργό οικονομικών κ. Βαρουφάκη και θεωρούνται υπάλληλοι του υπουργείου. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από την 3μελή επιτροπή του, (3 γυναίκες), Τουρκολιά, Παγώνη και Γουγά.
Β) Τη ΝΕΡΙΤ που ανήκει στον υπουργό επικρατείας κ. Νίκο Παπά, με δικό της Εποπτικό και διοικητικό Συμβούλιο, παράνομα διορισθέντα από Φορτσάκη και Βούλτεψη.
Επιπλέον το μόρφωμα έχει διοικητικά στελέχη που έχουν διοριστεί κατ΄εξαίρεση με αποφάσεις Καψή και Σαμαρά. Κοινώς ρουσφετολογικά. Τι θα γίνει με αυτά;

4ον)Ο τέταρτος άξονας θα αφορά το νέο μοντέλο της ΕΡΤ και τη λειτουργία του, με νομοθετικές ρυθμίσεις και κατάργηση της ΝΕΡΙΤ. Αξιολόγηση προσωπικού, περιουσία της ΕΡΤ που έχει μεταβιβαστεί στο ΥΠΟΙΚ και θα πρέπει να επιστραφούν και άλλα θέματα που θα αφορούν την εύρυθμη λειτουργία.

Σκέψη υπάρχει, και για εξεταστική επιτροπή για να βρεθούν οι υπεύθυνοι του κλεισίματος, όπως και η αναστολή νόμων και τροπολογιών, που απαλλάσσουν τον Γκίκα Μάναλη και άλλους υπευθύνους, για κακοδιαχείριση και ατασθαλίες στον φορέα.

Για την ιστορία να σημειώσουμε, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν υπέρμαχοι της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και κατά του «μαύρου». Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος ήταν πρωταγωνιστές σε όλες τις εκδηλώσεις των απολυμένων και εκεί που χτυπούσε η καρδιά της πληγωμένης ΕΡΤ. Μέσα από τους πρόχειρους Ραδιοτηλεοπτικούς θαλάμους που είχαν στήσει με προσωπικές θυσίες οι καλύτεροι τεχνικοί  του φορέα που δεν συμμετείχαν στο μόρφωμα, έκαναν το θαύμα τους!

Μαζί με το διοικητικό, δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό προσωπικό, έδωσαν  φωνή σε όλους τους Έλληνες, μετατρέποντας το χώρο απέναντι από το Ραδιομέγαρο, σε σημείο αναφοράς αγώνων και διεκδικήσεων όλων των Ελλήνων. Στους αγώνες αυτούς σημαντική προσφορά είχαν το ΚΚΕ και οι αλληλέγγυοι. Οργανισμοί, σωματεία και οργανώσεις διαφόρων συνδικαλιστικών φορέων.

Ήταν ένας χώρος συνάντησης που πολλοί μιλούν για ένα νέο πολυτεχνείο κρατώντας ζωντανό το όνειρο της επιστροφής, στο ναό της ελευθερίας του λόγου και της ενημέρωσης, βάζοντας και οι απολυμένοι ένα λιθαράκι στη νίκη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μέσα από την ERTopen, ΕΡΤ3, Ραδιοφωνία και διαδίκτυο, μαζί με τους αρχηγούς τους, πέρασαν σχεδόν όλα τα στελέχη των δυο κομμάτων. Όπως είχε πει μάλιστα και ο σημερινός πρωθυπουργός στο Ραδιομέγαρο, το «μαύρο» της ΕΡΤ είναι η αρχή και το τέλος του Αντώνη Σαμαρά. Και πράγματι έτσι έγινε.

Όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες, το κλείσιμο της ΕΡΤ προκάλεσε την αποχώρηση από την συγκυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ. Εάν δεν είχε αποχωρήσει τότε, πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να μην συγκυβερνούσαν και να μην είχαμε πάει σε εκλογές. Διότι μαζί με τη ΔΗΜΑΡ θα είχαν εκλέξει πρόεδρο δημοκρατίας, και θα είχαν καταφέρει να διαλύσουν τους ΑΝΕΛ.

Οι απολυμένοι της ΕΡΤ κράτησαν ψηλά τη σημαία για μια ανοιχτή ΕΡΤ και δικαιώθηκαν. Αυτά τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια! Μπαίνοντας όμως στην ΕΡΤ ας κρατήσουν χαμηλούς τόνους και όχι εκδίκηση και ρεβανσισμό.

Να αφήσουνε πίσω πάθη και πικρίες και να κοιτάξουνε το μέλλον της ΕΡΤ με όραμα και ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα του φορέα και να του δώσουνε τη θέση που του αξίζει μέσα στην κοινωνία.

Ας δούμε και ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ, από Τσίπρα, Καμμένο και πολλά σημερινά στελέχη της κυβέρνησης, που συμμετείχαν τις μαύρες εκείνες μέρες στον αγώνα των ελεύθερων απολυμένων και αγωνιζομένων για μια ανοιχτή και ελεύθερη ΕΡΤ! Αξίζει τον κόπο! Έχει πολύ ενδιαφέρον!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του