TO ΠΑΣΟΚ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΕΙ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...


...EKTAKTO...
Στην απόφαση να ψηφιστεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ ...
για πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατέληξαν οι βουλευτές του κόμματος.


Όπως ανακοινώθηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ «μετά από πρόταση του Προέδρου της, Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφάσισε να ψηφίσει στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Βουλής την προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου:

-  Να σηματοδοτήσει την ανάγκη σεβασμού της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας
-  Να υπογραμμίσει την ανάγκη και να εκφράσει  την ευχή  η νέα Πρόεδρος της Βουλής να κινηθεί στο επίπεδο του αξιώματός της, υπερβαίνοντας τους οιωνούς της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου"

Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγη ομόφωνα γραμματέας της ΚΟ ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ μετά από απόφαση του κ. Βενιζέλου διευθυντής της ΚΟ ορίστηκε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Επιπλέον αποφασίστηκε η καταψήφιση της πρότασης εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, την ερχόμενη Δευτέρα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της ΚΟ ο κ. Βενιζέλος δήλωσε σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης ότι «μετά από πολλές περιφερειακού χαρακτήρα κινήσεις επικοινωνιακές η κυβέρνηση πλησιάζει σιγά -σιγά στον πυρήνα των προβλημάτων και της πραγανμτικ΄πης διαπραγμάτευσης». Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις συναντήσεις με τον κ. Ντράγκι, τον κ. Γιούνκερ και «κυρίως συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση πριν πάμε στο Eurogroup που είναι το αρμόδιο όργανο».

Κατά την εκτίμηση του κ. Βενιζέλου γίνεται «η στροφή, η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που υπηρετήσαμε με κόστος».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας:

«Βέβαια προεκλογικά άλλα είπαμε στους Έλληνες πολίτες.

Εμείς είπαμε την αλήθεια με κόστος, κάποιοι είπαν εύκολα λόγια, ανεφάρμοστα. Τώρα δεν χρειάζεται να καθυστερούμε. Κάθε καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία και άρα τους πολίτες. Δεν χρειάζεται να αυτοσχεδιάζουμε και να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Έχει ανακαλυφθεί πολύ πριν.

Πρέπει να βρούμε το σημείο στο οποίο είχαμε σταματήσει πριν τις εκλογές και να συνεχίσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο και να περάσουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή, στη νέα πιο χαλαρή φάση που θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Και χαίρομαι γιατί η στάση μας, μας επιτρέπει τώρα να βοηθήσουμε αποτελεσματικά έναν εθνικό σκοπό».

Τέλος σχολιάζοντας τη σημερινή έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε:

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι καλύφθηκε σήμερα η μικρή σε ύψος, έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Βέβαια καλύφθηκε με τη συμμετοχή μόνον των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, όχι ξένων. Καλύφθηκε με πολύ μεγαλύτερο επιτόκιο από το επιτόκιο της προηγούμενης έκδοσης του Δεκεμβρίου. Και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Και καλύφθηκε επειδή η χώρα εξακολουθεί να είναι τεχνικά σε πρόγραμμα, λόγω της παράτασης μέχρι 28 Φεβρουαρίου του 2015.

Ας το λάβουμε αυτό υπόψη, γιατί δεν πρέπει να διαταράξουμε το κεκτημένο στο οποίο φτάσαμε με τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του