ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΕΦΥΡΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ "ΟΧΘΕΣ": ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έντονη φημολογία για συμφωνία – Τι λέει το tweet του Π.Καμμένου

Το tweet του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για "δικαίωση της στάσης της Ελλάδας"
Μάλιστα η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται από κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες
Από ότι πληροφορίες υπάρχουν είναι πιθανό ότι βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους, με έξοδο του ΔΝΤ από το δανειακό πρόγραμμα.
Η ιστορία ξεκίνησε από «αινιγματικό» tweet του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, που ανέφερε

«Πρίν απο λίγο στις Βρυξέλλες η σταθερή στάση της κυβέρνησης το μήνυμα των πολιτών της Ευρώπης και η ομοψυχία των Ελλήνων έφερε την δικαίωση».


Είχε προηγηθεί συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του πρόεδρου του Eurogroup.

Οι δύο τους «συμφώνησαν να ζητήσουν από τους θεσμούς (Τρόικα) (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να αρχίζουν συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές ώστε να επιχειρηθεί να γίνει «προπαρασκευαστικό έργο» ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Αυτό ο εκπρόσωπος του Γ. Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας ότι αυτό που αναζητείται είναι μια«κοινή βάση» ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις προτάσεις της Αθήνας.

Έτσι οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων ξεκινούν από αύριο στις Βρυξέλλες ώστε να μορφοποιηθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με στόχο να υπάρχει το προσχέδιο στην κρίσιμη σύσκεψή του Eurogroup της Δευτέρας.

Αυτό, για να δουν οι ειδικοί το κόστος των προτάσεων και αν είναι συμβατές αυτές με τις γενικές αρχές της Ευρωζώνης.

Το μεγάλο ερώτημα είναι βέβαια τι θα περιλαμβάνει η συμφωνία αυτή. Θα είναι ένας συγκερασμός προγραμμάτων δηλαδή του υφιστάμενου μνημονίου με το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα περί συγκεκριμένων παροχών και αναστολής της λιτότητας;

Εάν ναι η ελληνική πλευρά πρέπει να προσκομίσει τα ανταποδοτικά μέτρα (περιουσιολόγιο, φοροδιαφυγή, καταπολέμηση διαφθοράς κλπ) αυτά δηλαδή που θα επιτρέψουν την συνέχιση της χρηματοδότησης με ταυτόχρονο έλεγχο των δημοσιονομικών της χώρας αλλά με βάση το νέο κυβερνητικό πλαίσιο αυτό δηλαδή της αναπτυξιακής προοπτικής και των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως τα ονομάζει η κυβέρνηση.

Εάν τα βρουν στα «νούμερα» που είναι και τι πιο δύσκολο τότε όλα αυτά που θα έχουν αποτελέσει αντικείμενο των εμπειρογνωμόνων θα οριστικοποιηθούν στο Eurogroup της Δευτέρας. Ο έλεγχος και η τήρηση της νέας συμφωνίας θα ειναι αντικείμενο της νέας επιτροπής ελέγχου η οποία δε θα ονομάζεται τρόικα αλλά «θεσμικά όργανα».

Η συζητούμενη διάρκεια της μεταβατικής συμφωνίας θα κυμαίνεται απο 3 έως 6 μήνες, με την ελληνικη πλευρά να επιδιώκει την τελευταία εκδοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που θα περιλαμβάνει η νέα συμφωνία θα ανέρχεται στα 1,5% αντί του 3 και 4,5% που προβλεπόταν στο υφιστάμενο πρόγραμμα και ότι θα υπάρξει πιθανή αύξηση κατά πέντε δισ. ευρώ του περιθωρίου έκδοσης από την ελληνική κυβέρνηση εντόκων γραμματίων και νέα μείωση στο επιτόκιο των υφιστάμενων ομολόγων.φέρνει μια έντονη φημολογία για επίτευξη συμφωνίας στις Βρυξέλες στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αν και όλοι εκτιμούσαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης ότι είναι πολύ ενωρίς ακόμα για επίτευξη συμφωνίας και ότι ακόμα και αν υπήρχε τέτοια, προς το τέλος του μήνα, "θα χυνόταν ακόμα πολύ αίμα" πριν ανακοινωθεί...



.
Περισσότερα σε λίγο
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του