“ΦΛΟΜΩΣΕ” ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ. “ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΙΣΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ; ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ; ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ; ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ;”. “ΠΡΗΣΜΕΝΟ” ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ. ΚΡΙΜΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ…

tsipras-kokkino


Εαν έχετε υπομονή, διαβάστε  …το παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας που μας είπε ο πρωθυπουργός… Δε μας είπε όμως ποιος είναι ο πραγματικός Λύκος…
 Αλλά πρώτα δείτε το βίντεο για να προετοιμαστείτε

 Αλέξης Τσίπρας «Δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό περίπατο στο δάσος»
Μία ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ το κόμμα φαίνεται να οδεύει στη διάσπαση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και έπειτα έζησαν αυτοί καλά, και εμείς χειρότερα…
Τι ακούσαμε από τον πρωθυπουργό…
- Για τις… αριστερές «φωνές»: Ας αποφασίσουμε εμείς οι… σοφοί της Αριστεράς ότι είμαστε καλύτεροι στην αντιπολίτευση! Υπάρχει περίπτωση ο λαός να σε εμπιστευτεί ως αντιπολίτευση;

- «Πρέπει να συγκρουστούμε με την ολιγαρχία»

- «Το παραμύθι είχε λύκο. Ο λύκος είναι το χρέος».

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

Θα πρέπει να κάνουμε μια αποτίμηση νηφάλια αυτών των έξι μηνών αλλά να μην αυτο-μαστιγωνόμαστε…Τα συναισθήματα είναι πολλά αλλά πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γιατί αγωνιστήκαμε…Υπερασπιστήκαμε το δίκαιο και άσχετα από τους συσχετισμούς και την επιβολή της ισχύς των ισχυρών, αυτό που μένει είναι η επιβεβαίωση σε διεθνές επίπεδο του αδιεξόδου της λιτότητας.
Υπήρξε για πρώτη φορά μια σκληρή διαπραγμάτευση. Τα συμφέροντα ήταν αλληλοσυγκρουόμενα…Οι θεσμοί αποδείχθηκε πως δεν ήταν ανεξάρτητοι, ούτε ουδέτεροι.
Η εντολή ήταν αυτή της σκληρής διαπραγμάτευσης. Να σταματήσει να ματώνει ο ελληνικός λαός. Πριν από τις εκλογές, εγώ δεν είπα ότι θα σκιστούν τα μνημόνια με έναν νόμο και κανένας δεν το είπε. Δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό «περίπατο στο δάσος», ότι θα είναι όλα εύκολα.
Ψηφίσαμε νόμο για ανθρωπιστική κρίση, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε μεγάλες κοινωνικές αδικίες, ψηφίσαμε τον νόμο για τις 100 δόσεις «κόντρα στους θεσμούς», είχαμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε προοδευτικούς νόμους πέρα από το δημοσιονομικό πλαίσιο. Πήραμε πρωτοβουλίες σε ασφυκτικό περιβάλλον, την ώρα που διαπραγματευόμαστε. Ας μην μηδενίζουμε το έργο της κυβέρνησης.
Δεν είχα άλλη επιλογή από το να πάω σε δημοψήφισμα. Ήταν μια επιλογή υψηλού ρίσκου. Ήταν όλοι απέναντί μας. Οι πιθανότητες να χάσουμε το δημοψήφισμα ήταν εξαιρετικά μεγάλες, δεδομένου ότι οι εταίροι οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα και αποφάσισαν το κλείσιμο των τραπεζών. Ήταν μονόδρομος γιατί μας έδιναν μια συμφωνία με δύσκολα -και κατά τη γνώμη μου- αχρείαστα μέτρα και δεν έδιναν καμία διέξοδο επιβίωσης.
Το δημοψήφισμα κατάφερε να διεθνοποιήσει το πρόβλημα, να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο εταίρων και δανειστών. Να τους ξεμπροστιάσει. Η ΕΕ έφτασε στα όριά της αντοχής της και σήμερα έχει τεθεί εν αμφιβόλω η πορεία της…Τώρα με τα ίδια μέρα πέρνουμε 83δισ ευρώ και κερδίσαμε στο θέμα του χρέους. Επιμείναμε και ανοίγει ο δρόμος της απομείωσης ή της διαγραφής
Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι είτε η απομείωση, είτε η διαγραφή του χρέους ώστε η χώρα να έχει δημοσιονομικό περιθώριο.
«Ηθελα να σηκωθώ να φύγω από το τραπέζι»



Αν έκανε αυτό που έλεγε η καρδιά μου, να σηκωθώ να φύγω, την άλλη μέρα θα είχαμε εικόνα καταστροφής.

Προσπάθησα να συμβιβάσω τη λογική με την επιθυμία, γνωρίζοντας πως αν θα φύγω, μάλλον θα ξαναγυρνούσα, ίσως με δυσμενέστερους όρους.

Η παγκόσμια κοινή γνώμη έλεγε «αυτό είναι πραξικόπημα» και έγινε νούμερο ένα χασταγκ.

Ήταν μια επιλογή ευθύνης.

Capital controls και δημοψήφισμα

Μετά την απόφαση για τα capital controls η επιλογή που μας έδιναν ήταν να κάνουμε πίσω. Αρα να συμφωνήσουμε σε αυτό που μας έδιναν και να στερήσουμε από τον ελληνικό λαό να εκφραστεί.

Όλοι είδαν ένα λαό, όχι τεμπέλη, αλλά ένα λαό που αγωνίζεται

Το δίλημμα του δημοψηφίσματος

Κάποιοι είχαν δημιουργήσει συνθήκες πραξικοπήματος. Εγώ βγήκα στον ελληνικό λαό και του είπα «ψήφισε όχι» για να κερδίσω διαπραγματευτική δυναμική.

Ο κόσμος δεν ψήφισε επιστροφή στη δραχμή.

Μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος για λάθη, αλλα είχα ανοιχτά τα χαρτιά μου στον ελληνικό λαό

Το ρίσκο του δημοψηφίσματος

Καταρχάς δεν είχα άλλη επιλογή.
Ήταν μια επιλογή υψηλού ρίσκου, αλλά ήταν μονόδρομος. Μας έδιναν μια συμφωνία με δύσκολα μέτρα, σαν αυτά που έχουμε τώρα, που κατά τη γνώμη μου κάποια είναι αχρείαστα, αλλά δεν έδιναν προοπτική ανάσας.

Μας έδιναν 12 δισ. για πέντε μήνες! Έπρεπε να τα εφαρμόσουμε σε αυτό το διάστημα!

Φτάσαμε στα όρια των αντοχών της ευρωζώνης.

Οι εκπρόσωποι του αστικού πολιτικού μπλοκ στην Ελλάδα χρησιμοποιούσαν τα ίδια επιχειρήματα με αυτά των ευρωπαίων ομοϊδεατών.

Το παραμύθι είχε λύκο. Ο λύκος είναι το χρέος.

Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι είτε η ελάφρυνση του χρέους,είτε η αναδιάρθρωση, οτιδήποτε βοηθήσει το λαό.

Για το «Όχι» του δημοψηφίσματος

Η εντολή που πήραμε ήταν να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσει ο κόσμος να ματώνει, ακόμη κι αν ματώσουν τα δικά μας χέρια.

Πριν από τις εκλογές δεν είπα ότι θα σκίσω το μνημόνιο με ένα νόμο. Αλλάξαν οι συνθήκες. Είπα ότι θα δώσω μάχη. Δεν υποσχεθήκαμε περίπατο στο δάσος. Δεν είπαμε ότι όλα θα ήταν εύκολα.

Διαπραγματευτήκαμε σκληρά σε πρωτοφανείς συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καταφέραμε να αποκαταστήσουμε αδικίες, να περάσουμε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, άνοιξε η ΕΡΤ, η ρύθμιση των 100 δόσεων ανακούφισε χιλιάδες Έλληνες φορολογούμενους, πήραμε πρωτοβουλίες για την ιθαγένεια και την εξυγιανση του αθλητισμού.

Μη τα μηδενίζουμε όλα.

Το να αναλαμβάνεις την διακυβέρνηση δεν σημαίνει πως αυτομάτως έχει την εξουσία στα χέρια σου.



Για την επώδυνη συμφωνία

Είναι μία πύρρειος νίκη της Ελλάδας και της Αριστεράς, αλλά κι ένας επώδυνος συμβιβασμός. Οι συμβιβασμοί είναι στοιχείο της επαναστατικής τακτικής (σε αυτό το σημείο επικαλέστηκε τον Λένιν)

Φανταστείτε τι θα γινόταν τώρα, αν είχαμε και μία οικονομική καταστροφή

Κάποιοι κρατούν «ενεργό» το σχέδιο Grexit

Εχει συντελεστεί ζημιά από τα capital controls, αλλά είναι αναστρέψιμη η κατάσταση

Το σχέδιο των… ακραίων κύκλων για «grexit» παραμένει στο τραπέζι.

Για τους… σοφούς της Αριστεράς

Ο λαός μοιάζει με κάποιον που δίνει μάχη να δραπετεύσει, αλλά στο τέλος τον συλλαμβάνουν και τον βάζουν σε πιο ασφυκτικό κελί. Ο τρόπος για να φύγουμε από τη φυλακή είναι η αλληλεγγύη σε διεθνές επίπεδο και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Η πλειοψηφία του λαού υπέστη σοκ, όπως και η Αριστερά.

Αλλά τι μου λένε ; Να πούμε στο λαό, διαψευστήκαμε, ας πάρει την κατάσταση στα χέρια του το σύστημα που σε έβαλε σε αυτό το μνημόνιο και που δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ;

Ας αποφασίουμε εμείς οι… σοφοί της Αριστέρας ότι είμαστε καλύτεροι στην ανιτπολίτευση! Υπάρχει περίπτωση ο λαός να σε εμπιστευτεί ως αντιπολίτευση;

Ουσιαστικά μιλάμε για το φόβο απέναντι στην ευθύνη

Για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ δεν εμπεριέχει λογικές ρεβανσισμού.

Να μπει τάξη και να επιβληθεί νομιμότητα.

Εφόσον εκμεταλλεύεσαι ένα δημόσιο αγαθό, οφείλεις να πληρώνεις και να τηρείς κάποιους κανόνες.

Όλα θα γίνουν από μηδενική βάση.

«Το τρίγωνο της αμαρτίας»

Το τρίγωνο της αμαρτίας, με τις επιχειρήσεις στο χώρο του Τύπου, ζημιογόνες που δανειοδοτούνταν σκανδαλωδώς για να εξυπηρετούν την πολιτική, πρέπει να σπάσει.

 Κρίμα. Τίποτε άλλο…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του