ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ-ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ -ΕΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ PLAN B -Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; – ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΌ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η “ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ” ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ

1baroufakis

Πως να μην εξοργιστείς με τα όσα διαδραματίζονται αυτή την χρονική περίοδο στην Ελλάδα; Σαν να μην φθάνει το μαρτύριο του ελληνικού λαού που δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, έρχονται οι διάφοροι πράκτορες και του ζαλίζουν το μυαλό με τα τερτίπια του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από τη αρχή:Στις 16 Ιουλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει σε στελέχη hedge funds το Plan-B που σχεδίαζε με παράλληλο τραπεζικό σύστημα και χακάρισμα για την κλοπή των ΑΦΜ των πολιτών. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος το αρνήθηκε, ωστόσο υπάρχει το ηχητικό…To φόρουμ OMFIF, στο οποίο μίλησε ο κ. Βαρουφάκης πριν μερικές ημέρες, με την άδεια του πρώην ΥΠΟΙΚ δημοσίευσε το ηχητικό από ολόκληρη την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης και περιέγραψε όλο το σχέδιό του.Τα επίμαχα σημεία στο ηχητικό:4′: Αρχίζει να αναλύει το Plan B4’58”: Πώς θα δημιουργούνταν εναλλακτικοί λογαριασμοί σε όλους τους φορολογούμενους, ακόμη και μέσω apps στα κινητά. Με νέα pin που θα δημιουργούσαν έναν παράλληλο μηχανισμό πληρωμών.

6′.06”: Κάνει λόγο για παράλληλο τραπεζικό σύστημα που θα έδινε μια δυνατότητα στην κυβέρνηση να αναπνεύσει από τη στιγμή που η ΕΚΤ θα έκλεινε τις τράπεζες.
6’40”: Κάνει λόγο για τα προβλήματα και για το ρόλο της Σαβαΐδου της οποίας τον έλεγχο, όπως αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης, είχαν οι Βρυξέλλες.
7′.24”: Κάνει λόγο για τον φίλο που θα τον βοηθούσε να σπάσει τους κωδικούς.
8’32”: «Αποφασίσαμε να χακάρουμε το software που κατείχε η Τρόικα», αναφέρει ο πρώην ΥΠΟΙΚ.
Αυτά που λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο ηχητικό (μετάφραση)
«Πριν κερδίσουμε τις εκλογές, ο πρωθυπουργός [Αλέξης Τσίπρας], πριν γίνει πρωθυπουργός, μου είχε δώσει το πράσινο φως να επινοήσω ένα ‘Σχέδιο Β’».
«Συγκρότησα μια ομάδα πέντε ανθρώπων» και εργαζόμασταν από «τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου».
Η δυσκολία ήταν να πάμε από τους πέντε ανθρώπους που το σχεδίαζαν στους 1.000 ανθρώπους που θα έπρεπε να το εφαρμόσουν. Για αυτό χρειαζόμουν μια νέα εντολή, την οποία ποτέ δεν έλαβα».
«Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε αποθεματικούς λογαριασμούς που θα συνδέονταν με κάθε φορολογικό αρχείο» που «θα μας επέτρεπε να δίνουμε αριθμούς PIN» σε όλους τους φορολογούμενους και να συγκροτήσουμε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα» για πληρωμές.
«Αυτοί οι λογαριασμοί θα ήταν σε ευρώ, αλλά με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια νέα δραχμή».
Η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την τρόικα – φανταστείτε η εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου να ελέγχεται από τις Βρυξέλλες.Όμως, η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ελέγχεται από εμένα.
«Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια», «μια εβδομάδα αφού πήγαμε στο υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το λογισμικό ελέγχεται από την τρόικα», και θα καταλάβαιναν αμέσως αν δοκιμάζαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών.
Αποφασίσαμε να χακάρει το υπουργείο μου ώστε να αντιγράψει το φορολογικό σύστημα και να μπορέσει να δουλέψει για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του παράλληλου (τραπεζικού) συστήματος.
Αυτά όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης. Είναι ανήθικο όμως σε μια τέτοια κατάσταση να στήσεις επίτηδες στον τοίχο έναν άνθρωπο επειδή σκέφτηκε ένα σχέδιο Β για τη ν σωτηρία της χώρας. Ανεξαρτήτου της συμπάθειας ή της μη συμπάθειας στο πρόσωπο του και του ναρκισσισμού που τον διακατέχει, δεν αντιλαμβανόμαστε που είναι το μεμπτό στην όλη ιστορία που από το πρωί έχουν μουρλάνει τον κόσμο.
Να σημειωθεί δεν ότι ο τρόπος διαρροής ειδήσεων από το εξωτερικό προς τα εγχώρια συστημικά μέσα είναι ιδιαίτερα περίεργος. Κάλλιστα θα μπορούσε να αποδοθεί ο όρος πρακτορικός.
Επίσης μέσα σε όλη αυτή την “τρέλα” της (;) ειδησεογραφίας παρατηρούμε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν παίρνει επίσημα θέση. Κύριε πρωθυπουργέ δεν γνωρίζατε για όλα αυτά;
Προφανώς στόχος κάποιων αποτελεί η αποπροσανατόλιση της κοινής γνώμης. Αυτό δηλαδή που λέμε να αφήσουμε το γάμο και να πάμε για πουρνάρια. Αύριο μεθαύριο ξεκινάνε οι “καμπάνες” “Δρακουλέσκου” και λοιπών. Αντί να ασχολούμαστε με τα σοβαρά προβλήματα που θα επιφέρουν τα σκληρά μέτρα , θα αφιερώνουμε χρόνο σε κάτι τέτοιο;
Τροφή για σκέψη…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του