ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Κυβέρνηση: «Με εντολή Α.Τσίπρα ο Γ.Βαρουφάκης ετοίμασε το “Plan B” αν οι δανειστές έσπρωχναν σε Grexit»

.Με μια ειλικρινή δήλωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη παραδέχτηκε σήμερα ότι το
σχέδιο που κατάρτισε ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για να αντιμετωπίσει το capital control το κλείσιμο των τραπεζών και εν τέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καταρτίστηκε εν γνώση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ήταν σε απόλυτη σύμπνοια με την πολιτική της κυβέρνησης.Συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής:
«Από τη στιγμή που διάφοροι ευρωπαϊκοί κύκλοι φαίνεται ότι ήθελαν να οργανώσουν μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη όφειλε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας να έχουν ένα σχέδιο απέναντί τους για το τι σημαίνει αυτό και πώς αντιμετωπίζεται, εάν οι άλλοι κάνουν μια τέτοια επιλογή.Ως αμυντική γραμμή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός της χώρας όφειλε να ζητήσει μια τέτοιου τύπου ενημέρωση και σχεδιασμό. Εάν δεν το είχε κάνει, θα ήταν ένας ανεύθυνος πρωθυπουργός», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε συνέντευξή της.Σε ερώτηση για τον σάλο που προκλήθηκε με τα σχέδια του κ. Βαρουφάκη, απάντησε ότι «η όλη συζήτηση ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας το οποίο προσπαθεί να ποινικοποιήσει και να σπρώξει τα πράγματα σε μια άλλη κατεύθυνση, ότι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση επεξεργάστηκε σχέδια Grexit». Είπε ότι έχει υπόψη της το πάσης φύσεως δημοσιευθέν υλικό, επαναλαμβάνοντας για το επίμαχο ζήτημα ότι «άλλος το ξεκίνησε αυτή τη χρονική στιγμή και όχι ο κύριος Βαρουφάκης. Ανεξάρτητα με το τι κάνει ο κύριος Βαρουφάκης».

Για το αν η κυβέρνηση θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τον κ. Βαρουφάκη σε περίπτωση κατάθεσης τέτοιας πρότασης, απάντησε: «Αφήστε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αφήστε να δούμε ποια απ' όλα αυτά έχουν βάση, εάν εδράζονται στην πραγματικότητα. Και αφού έχουμε τα δεδομένα θα δούμε. Αλλά, εμείς από πλευράς κυβέρνησης, δεν θέλουμε να είμαστε τόσο βιαστικοί. Από εκεί και πέρα, όποιος ξέρει κάτι ας το πει και θα ακολουθηθούν τα πράγματα όπως χρειάζεται», ενώ αναγνώρισε ότι η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη για την κυβέρνηση.

Η δήλωση της Ό.Γεροβασίλη είναι σαφής απάντηση τόσο στις αστειότητες περί εισαγγελικών ερευνών όσο και στην απίστευτη εντολή για ΕΔΕ που δόθηκε από την Γενική Γραμματεία Εσόδων για όσους εμπλέκονταν στο σχέδιο αντιμετώπισης των εχθρικών πιέσεων κατά του τραπεζικού συστήματος και της παρουσίας της χώρας στο ευρώ.

Το ερώτημα είναι γιατί δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο αυτό και αφέθηκε η χώρα σιδηροδέσμια να κυλήσει σε μια πρωτοφανή κατάσταση οικονομικής ασφυξίας όπως αυτή που δημιουργούν τα capital control και οι ημίκλειστες τράπεζες.

Ποιος και γιατί απέτρεψε την εφαρμογή του “plαn b”;

Πάντως η κάλυψη που προσφέρθηκε στον Γ.Βαρουφάκη από το Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που το «κουαρτέτο» ζητά την «κεφαλή» του πρώην υπουργού Οικονομικών «επί πίνακι» είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή

Να δούμε εάν θα έχει συνέχεια ή απλώς έγινε υπό την πίεση της πραγματικότητας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του