ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Η τρόικα μετατρέπει τον Γ.Βαρουφάκη σε ... ήρωα: Εντολή σε ΜΜΕ και κρατικό μηχανισμό για διωγμό του

Η κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων
Κατερίνα Σαββαΐδου για την τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους της για το περιβόητο plan B του τέως υπουργού Οικονομικών συνιστά μία θεσμική εκτροπή και αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του Γιάνη Βαρουφάκη, αφού καθίσταται ήρωας έχοντας απέναντι του όλο το σύστημα, και ειδικά την τρόικα και τα ΜΜΕ να τον «πολεμάνε».
Αλήθεια, τι ακριβώς είναι η κ. Σαββαΐδου που διατάσσει ΕΔΕ και με ποια στοιχεία προβαίνει σε αυτή την ενέργεια, αναζητώντας ευθύνες και ερευνώντας τα πληροφοριακά συστήματα της γενικής γραμματείας εσόδων για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων;
Αν υπήρχε «χακάρισμα» των ΑΦΜ, όπως δήθεν προέβλεπε το σχέδιο Βαρουφάκη και η υπηρεσία της κ. Σαββαΐδου δεν θα το είχε αντιληφθεί τότε είναι αυτή που θα έπρεπε να βρίσκεται υπόλογη και κανείς άλλος για διάτρητα συστήματα ασφαλείας και διαρροή προσωπικών δεδομένων των πολιτών.
Ένα άλλο βασικό ερώτημα είναι με τίνος εντολή προχώρησε στην ΕΔΕ; Του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών ή της τρόικα; Το γεγονός ότι η γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων είναι άνθρωπος τοποθετημένη από τους δανειστές, που δίνει λόγο πρωτίστως σε αυτούς, καταδεικνύει πως λειτούργησε κατόπιν εντολής της τρόικα.

Ήθελε και αυτή να συμβάλει στο να «ξεσκεπαστεί» το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά αυτό που "βγαίνει προς τα έξω" είναι "επιχείηρηση διωγμού" του Γιάννη Βαρουφάκη...

Κι αυτό ακριβώς το λάθος διέπραξαν οι διώκτες του.: Οπως όλοι - ανεξάρτητα προσώπου, οφείλουμε να το πούμε αυτό για να μην παρεξηγηθούμε - οι εκάστοτε γενικοί γραμματείς εσόδων είναι άνθρωποι απεχθεις προς τους πολίτες, αφού θεωρούνται κάτι σαν "γκαουλάϊτερ" των ξένων στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε πώς ο προκάτοχος της Χάρης Θεοχάρης έγινε βουλευτής ενός άκρως μνημονιακού κόμματος, του Ποταμιού, που έχει κατηγορηθει από την κυβέρνηση ότι "εκτελεί συμβόλαια επιχειρηματικών ομίλων" και λειτουργεί προς όφελος της τρόικα με ανταπόδοση του «πουσάρισμα» να μπει στην κυβέρνηση και να εφαρμόσει ακόμη πιο αντιλαϊκά μέτρα.

Θα έλεγε μάλιστα κανείς πώς με τον τρόπο που επιτίθενται στον Γιάνη Βαρουφάκη το μόνο που καταφέρνουν είναι να τον ηρωπιούν και να του στρώνουν ένα λαμπρό πολιτικό μέλλον σε μία πορεία που η χώρα είναι αμφίβολο αν θα αντέξει εντός ευρώ. Μην ξεχνάμε πώς ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πιστεύει πώς η Ελλάδα έπρεπε να έχει βγει από το ευρώ εδώ και χρόνια για να μπορέσει να σταθεί και πάλι όρθια και να απαλλαγεί από τις ίαινες που ακούνε στο όνομα των δανειστών.

Το να επιτίθεται ένα σάπιο πολιτικό σύστημα σε αγαστή συνεργασία με τα συστημικά ΜΜΕ στον κ. Βαρουφάκη μάλλον του φτιάχνουν προφίλ παρά τον εκθέτουν. Κατ’ αρχήν δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν επί της ουσίας για τίποτα και κατά δεύτερον όταν ένας άνθρωπος είναι «εχθρός» των ΜΜΕ αυτομάτως γίνεται «φίλος» των πολιτών.

Μην ξεχνάμε το παράδειγμα του δημοψηφίσματος που όλοι, νύχτα μέρα προπαγάνδιζαν το «ναι» και τελικώς βγήκε ένα μεγάλο «όχι» που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία αντί να πάει σε οριστική ρήξη με τους δανειστές προχώρησε σε μία συμφωνία, η οποία είναι άγνωστο παρά τα δύο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που πέρασε αν θα υπογραφεί τελικώς.

Καλά, η μη υλοποίηση της είναι απολύτως βέβαιη και αυτό θα φανεί σύντομα φέρνοντας μάλιστα και πολιτικές εξελίξεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του