Οριστικά την Τρίτη οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές

tsakalotos1

Oι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών αρχίζουν την Τρίτη για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες καθυστέρησαν λόγω οργανωτικών θεμάτων.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι συναντήσεις με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα ξεκινήσουν τελικά την Τρίτη και όχι τη Δευτέρα όπως αρχικά αναμενόταν.Επίσης, οι επικεφαλής των αποστολών θα φθάσουν στην Αθήνα με καθυστέρηση λίγων ημερών λόγω τεχνικών ζητημάτων. Οπως διευκρινίσθηκε, τα αίτια της καθυστέρησης δεν είναι πολιτικής ή διπλωματικής φύσης, αλλά καθαρά τεχνικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι συζητήσεις για το πού και το πώς θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό δρόμο.
Μπροστά σε νέα προαπαιτούμενα βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς για αντικειμενικούς λόγους απομακρύνεται το ενδεχόμενο της συμφωνίας έως τα μέσα Αυγούστου, προθεσμία που έχουν θέσει οι δανειστές.
Η νέα δέσμη μέτρων που ζητούν οι πιστωτές, με αιχμή το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τις αγορές προϊόντων, θα «κλειδώσει» σε έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, με πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής αυτής να είναι η 11η Αυγούστου.
Οπως έγινε γνωστό από διαρροές, κεντρικό θέμα του συγκεκριμένου Eurogroup θα είναι η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα 86 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα έως το 2018 για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της.
Επειδή όμως το Βερολίνο και οι δορυφόροι του είναι επιφυλακτικοί για την ταχεία ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων έως τις 11 Αυγούστου, ασκούν από τώρα πιέσεις για την εφαρμογή εναλλακτικού σχεδίου όμοιο με αυτό της 20ής Ιουλίου: να χορηγήσουν δηλαδή ένα νέο δάνειο- γέφυρα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ), ώστε να μπορέσει η Αθήνα να αποπληρώσει το «ακούρευτο» ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ωριμάζει στις 20 Αυγούστου.
πηγή: koutipandoras.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του