THN ΠΕΜΠΤΗ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ...

Ποινικές διαστάσεις λαμβάνουν οι πολιτικά κολάσιμες ενέργειες του κ. Γιάνη Βαρουφάκη αναφορικά με το «Plan b» και την υφαρπαγή ...των ΑΦΜ μετα τις τέσσερις μηνύσεις που ήδη έχουν κατατεθεί εναντίον του, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στη Βουλή.
Ο Άρειος Πάγος, κατα την πάγια πρακτική του σε ανάλογες περιπτώσεις, διαβίβασε τις δικογραφίες στο κοινοβούλιο και πλέον τα κοινοβουλευτικά κομματα θα αποφασίσουν για το αν θα υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση.Για την ώρα η δικαιοσύνη έχει διαβιβάσει μηνυτήριες αναφορές που καταγγέλουν τον πρώην υπουργό για συγκρότηση συμμορίας.Σύμφωνα με το διαδικαστικό οι δικογραφίες θα ανακοινωθούν στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη.Στην συνέχεια οι βουλευτές θα την μελετήσουν κ
αι τα κομματικά επιτελεία θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν περαιτέρω διερεύνηση με πρόταση για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής για σύσταση προανακριτικής απαιτείται πρόταση με υπογραφές τουλάχιστον 30 βουλευτών ενώ για εξεταστική απαιτούνται 60 υπογραφές.

Η πρόταση εισάγεται στην Ολομέλεια για συζήτηση που ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία. Για την έγκριση της προτάσεως απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΝΔ που έχει και τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών δεν προσανατολίζεται – για την ώρα – να ζητήσει την συγκρότηση ειδικής επιτροπής αλλά θα επιχειρήσει να κρατήσει υψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας το θέμα χρησιμοποιώντας άλλες κοινοβουλευτικές και πολιτικές πρακτικές.

Ήδη, εικοσιτέσσερις βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ζητώντας να τους ενημερώσει αν ήταν εις γνώση το σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Επιπροσθέτως, οι τέσσερις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μετέχουν ως μέλη στην εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια  (Χαράλαμπος Αθανασίου, Σάββας Αναστασιάδης, Μάκης Βορίδης και Χρήστος Σταϊκούρας) ζητούν να κληθεί ο πρώην υπουργός προκειμένου να τους ενημερώσει και να δώσει εξηγήσεις: Για το εναλλακτικό σχέδιο απομάκρυνσης από την ευρωζώνη. Για την ολιγωρία που υπέδειξε με αποτέλεσμα η χώρα  να βρεθεί εκτός χρηματοδοτικής στήριξης. Για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ΝΔ θα ζητήσει την εξέταση του κ. Βαρουφάκη και από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επιτροπή είχε αναλάβει την «προκαταρκτική» έρευνα της υπόθεσης με την «λίστα Λαγκάρντ» πριν συγκροτηθεί η προανακριτική.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του