ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΚΗΣ ΑΟΖ Τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην αιγυπτιακή ΑΟΖ "δείχνει" ότι νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης υπάρχει "κρυμμένος" θησαυρός και για την Ελλάδα - Είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα στη Μεσόγειο!

Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρία ΕΝΙ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα
φυσικού αερίου που βρέθηκε ποτέ στη Μεσόγειο, στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με την ΕΝΙ, το κοίτασμα θα μπορούσε να δώσει περίπου 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και καλύπτει μια έκταση περίπου 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
To κοίτασμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ισραηλινά Λεβιάθαν και Ταμάρ και το κυπριακό κοιτασμα Αφροδίτη και η έναρξη εξόρυξής του σε επτά χρόνια από σήμερα θα δώσει στην Αίγυπτο πόρους ίσους με 10 δισ. δολάρια ετησίως και θα μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της Ευρώπης για φυσικό αέριο μέχρι ποσοστού 10% αυτού που καταναλώνεται σήμερα ετησίως.
Το ενδιαφέρον είναι ότι το κοίτασμα θεωρείται βέβαιο ότι συνορεύει με ένα ένα άλλο που βρίσκεται εντός της ελληνικής ΑΟΖ το οποίο πιθανόν είναι μεγαλύτερο και από αυτό της Αιγύπτου!

Είναι βέβαιο ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση του στρατηγού Σίσι, γνώριζε εδώ και καιρό την ανακάλυψη εξ ου και οι φρενιτιώδεις εξοπλισμοί στους οποίους έχει αποδυθεί με προμήθειες οπλικών συστημάτων κυρίως από την Γαλλία (24 Rafale, 1 FREMM, 1 κορβέτα) και την Ρωσία (38 ΜiG-29/35, αντιαεροπορικά συστήματα BUK-M2, επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 κλπ)...Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του