ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΗΓΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ...

Παράταση κατά μία μέρα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ...
το υπουργείο Οικονομικών. Ετσι η καταληκτική ημερομηνία για τα φυσικά πρόσωπα είναι πλέον η Δευτέρα, 31 Αυγούστου, αντί της Κυριακής. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση δόθηκε καθώς καμία προθεσμία δεν μπορεί να λήγει ημέρα αργία.
Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:
Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων είναι η Δευτέρα 31η/8/2015 αντί της 30ης/8/2015 (τελευταία παράταση), κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 άρθρ. 7 ν.4174/2013, όπου «Εάν η εκπνοή προθεσμίας για την εκπλήρωση υποχρέωσης, συμπίπτει με επίσημη αργία, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την αμέσως επόμενη ημέρα, κατά την οποία η Φορολογική Διοίκηση λειτουργεί για το κοινό».

Διευκρινίζεται επίσης ότι, η Δευτέρα 31/8/2015 είναι η τελευταία ημέρα για την:
1. Εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2%, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:
o νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία,
o φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).
2. Καταβολή της 1ης δόσης του φόρου, για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις:
o Νομικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 28/8/2015),
o Φυσικών προσώπων που θα υποβληθούν μέχρι αυτήν την ημερομηνία (από 19/7/2015).

Προκειμένου για ηλεκτρονικές πληρωμές που θα γίνουν τη Δευτέρα 31/8/2015 μέσω web – banking, η καταβολή αυτή πρέπει να γίνει εντός του ωραρίου λειτουργίας του κατά περίπτωση πιστωτικού ιδρύματος.

Για τις δηλώσεις Φ.Ε. φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2014 που θα υποβληθούν από την 1η/9/2015 έως την 4η/9/2015, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα άρθρ. 54 ν.4174/2013.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του