ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΕΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Συμπαράταξη Ε.Μεϊμαράκη και ΝΔ με Π.Λαφαζάνη και «Λαϊκή Ενότητα»: «Παραβίασε το Σύνταγμα ο Παυλόπουλος»


Εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, βάλλει ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με αφορμή τη διαδικασία για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Ο κ. Μεϊμαράκης είχε ζητήσει μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών να υπάρξει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην οποία θα μετείχε και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος.
Διευκρίνισε δε ότι ζητούσε τη σύγκληση όχι για διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά για να συζητηθεί ποια θα είναι η επόμενη υπηρεσιακή κυβέρνηση και ποιοι θα είναι οι υπουργοί της.Μιλώντας σε ομήγυρη βουλευτών και δημοσιογράφων μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος το πρωί, έλεγε υπαινικτικά ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό εάν την κυβέρνηση την ορίζει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ή ο Προκόπης Παυλόπουλος.


Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι επειδή κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να γνωρίζει ποια θα είναι η διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης -σε περίπτωση που μετά τις εκλογές δεν υπάρξει αυτοδυναμία ή συνεργασία κομμάτων-, οι αρχηγοί των κομμάτων θα πρέπει να εκφράσουν γνώμη για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αφήνει δε να εννοηθεί ότι ο κ. Παυλόπουλος κινείται στα όρια της συνταγματικής πρόβλεψης εάν δεν τα παραβιάζει.Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του