ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑ - ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Το Σεπτέμβριο η υπογραφή για τον Greek Stream: Mετoνομάζεται σε "Tesla" και θα φτάνει μέχρι την Αυστρία!

Ο Τurkish Stream δεν αναβάλλεται αλλά αναβαθμίζεται! Eλλάδα, Σερβία, Ουγγαρία και Σκόπια
υπογράφουν τον επόμενο μήνα memorandum κατασκευής του αγωγού που θα συνδέει τον Turkish Stream με την Αυστρία μεταδίδει η ιστοσελίδα neurope.eu καιρωσικά ΜΜΕ!
Η ιστοσελίδα neurope.eu αναφέρει πως «Ελλάδα, Σερβία, Ουγγαρία και πΓΔΜ πρόκειται να υπογράψουν τον επόμενο μήνα, 'memorandum κατασκευής' αγωγού, που θα συνδέει τον Turkish Stream με την Αυστρία».Ο αγωγός με την ονομασία «Tesla», προς τιμήν του Σερβο-αμερικανού μηχανικού και επινοητή Νικόλα Τέσλα θα αποτελεί τη συνέχεια του αμφιλεγόμενου «Turkish Stream» ο οποίος σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό πρόκειται να διασχίζει την Ελλάδα, την πΓΔΜ τη Σερβία και την Ουγγαρία ως την Αυστρία. Εκεί θα συναντά τη διακλάδωση Baumgarten στη Βιέννη.Οι σερβικές πηγές υπολογίζουν πως ο αγωγός Tesla μήκους 1.300-1.400 χιλιομέτρων, αξίας 4-5 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 27 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, με προοπτική να είναι έτοιμος το 2019.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Ελλάδα θα υπάρχει και άλλη διακλάδωση με κατεύθυνση προς την Ιταλία.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η δυνατότητα μεταφοράς του αγωγού θα αυξηθεί κατά 15 ακόμη δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Σε αντικατάσταση του αγωγού «South Stream», ο υποθαλάσσιος «Turkish Stream», θα έχει συνολική ετήσια δυνατότητα μεταφοράς 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου με τέσσερις γραμμές, μία από τις οποίες θα φτάνει στα ελληνο-τουρκικά σύνορα.

Τεράστιο το διπλωματικό παιχνίδι που παίζεται με τον αγωγό. Αν επεκταθεί προς Ιταλία και Αυστρία σημαίνει την πλήρη ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φ.α ενώ θα σημάνει και την υποχώρηση της Μέρκελ αφού θα αποτελεί ένδειξη επίλυσης των διαφορών όσο αφορά την Ουκρανία...
 
 
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του