ΤΟΥΣ ΕΙΔΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ! ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ: Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ: ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΞΑ «ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ;»


02
Βόμβα στο Εφετείο: «Είδα δυο άντρες να κρατούν ένα σακίδιο πλάτης και να έχουν ανέβει τη σκάλα που οδηγεί στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Εφετείου. Ήμουν μέσα στο κτίριο και τους είδα από τη τζαμαρία», είναι τα λόγια του αστυνομικού που είδε τους τρομοκράτες να τοποθετούν την βόμβα στο Εφετείο
«Βγήκα έξω και τους φώναξα «τι θέλετε εδώ;;». Τότε ο ένας από τους δυο άφησε στην κολώνα το σακίδιο και έτρεξαν να φύγουν. Κατέβηκαν τη σκάλα και στην οδό Λουκάρεως ήταν σταθμευμένο ένα νομίζω χρυσάφι αυτοκίνητο στο οποίο μπήκαν και εξαφανίστηκαν….».

Έτσι περιέγραψε στα στελέχη της ΕΛΑΣ ο αστυνομικός φρουρός του εφετείου Αθηνών τη στιγμή που οι τρομοκράτες έφτασαν μέχρι την είσοδο των δικαστηρίων και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Την ίδια ώρα, άγνωστος τηλεφωνούσε στην Εφημερίδα των Συντακτών και σε ιστοσελίδα λέγοντας ότι σε 40 λεπτά θα σκάσει βόμβα.
Ο χώρος αποκλείστηκε και πέντε λεπτά νωρίτερα από το χρονικό όριο που είχαν δώσει οι δράστες, σημειώθηκε η έκρηξη.
Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι αρκετά μεγάλες, καθώς έχουν σπάσει τα τζάμια σχεδόν μέχρι το δεύτερο όροφο του Εφετείου, ενώ υπάρχουν ζημιές και σε απέναντι πολυκατοικίες. Η πρόσοψη των δικαστηρίων έχει σχεδόν καταστραφεί.
Οι αξιωματικοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών κάνουν λόγο για ωρολογιακό μηχανισμό μεγάλης ισχύος και μετέφεραν τα υπολείμματα στα εργαστήρια για να διαπιστώσουν τι είδος εκρηκτικής ύλης χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του