Στον αέρα οι πλειστηριασμοί μετά το νέο «όχι» συμβολαιογράφων





Νέος «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση που έχει αναλάβει την υποχρέωση έναντι της τρόικας για 18.000 πλειστηριασμούς έως τα τέλη του 2018

Στον «αέρα» είναι πλέον οι πλειστηριασμοί μετά την νέα απόφαση του συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιά και νήσων Αιγαίου, να συνεχίσουν και για σήμερα Τετάρτη το «μπλόκο», απέχοντας από τη διαδικασία στα ειρηνοδικεία (πλην των πλειστηριασμών για χρέη προς ιδιώτες) υπό τον φόβο νέων επεισόδια.

Οι συμβολαιογράφοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει αθετήσει την υποχρέωσή της να περάσει ρύθμιση από τη Βουλή για επιπλέον μέτρα για την προστασίας τους και έτσι οι μόνοι πλειστηριασμοί που θα γίνουν σήμερα θα είναι οι ηλεκτρονικοί.

Με δεδομένη την προειδοποίηση των δανειστών ότι η 3η αξιολόγηση δεν κλείνει χωρίς να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, αναδεικνύεται νέο καυτό μέτωπο, καθώς η Αθήνα έχει αναλάβει την υποχρέωση να ολοκληρώσει 18.000 πλειστηριασμούς έως τα τέλη του 2018, με στόχο να ελαφρυνθούν οι τράπεζες από υποχρεώσεις κόκκινων δανείων που υπερβαίνουν τα 11 δις ευρώ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση των συμβολαιογράφων αναφέρονται τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017.

Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.

Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του