Μυστικές έρευνες για UFO διεξήγαγε το αμερικανικό Πεντάγωνο






Το αμερικανικό Πεντάγωνο διεξήγαγε έρευνες για το ενδεχόμενο ύπαρξης UFO, μέσω ενός μυστικού προγράμματος ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει δημοσίευμα αμερικανικού εντύπου το οποίο επικαλείται το BBC και η Guardian.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο λίγοι αξιωματούχοι είναι ενήμεροι για το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2007 και φέρεται να ολοκληρώθηκε το 2012. Η χρηματοδότηση του προγράμματος, ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν κρυμμένη στους προϋπολογισμούς των αμυντικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα New York Times γράφει ότι έγγραφα που αφορούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα μιλούν για περίεργα αεροσκάφη που πετούν με μεγάλη ταχύτητα ή αιωρούνται και για ιπτάμενα αντικείμενα.

Αλλά οι επιστήμονες διατηρούν επιφυλάξεις και επισημαίνουν ότι τα ανεξήγητα συμβάντα δεν αποτελούν απαραίτητα απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Το αποκαλούμενο «Πρόγραμμα Ταυτοποίησης Απειλής Προηγμένης Αεροπλοϊας» ήταν ιδέα του πρώην γερουσιαστή των Δημοκρατικών Χάρι Ριντ, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

Όπως είπε ο ίδιος στην New York Times: "Δεν ντρέπομαι, ούτε μετανιώνω που ξεκίνησα αυτό. Έκανα κάτι που κανένας δεν είχε κάνει στο παρελθόν".

Ο Ριντ είναι γερουσιαστής στη Νεβάδα. Κοντά στο Ρέιτσελ της Νεβάδα βρίσκεται ο αποκαλούμενος Αυτοκινητόδρομος των Εξωγήινων (Extraterrestrial Highway), που εγκαινιάστηκε από την τοπική Βουλή το 1996 και περνά δίπλα από την Area 51, μια στρατιωτική βάση στο Πεδίο Δοκιμών της Νεβάδα, την ύπαρξη της οποίας παραδέχθηκε πριν από λίγα μόλις χρόνια η αμερικανική κυβέρνηση.

Η χρηματοδότηση του "Advanced Aerospace Threat Identification Program" ολοκληρώθηκε -επισήμως τουλάχιστον- πριν από πέντε χρόνια, αλλά οι εργαζόμενοι σε αυτό μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις στο Πεντάγωνο και εξακολουθούν να ερευνούν μαρτυρίες και στοιχεία για μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Αύγουστο δείχνει δύο μαχητικά αεροσκάφη του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να κυνηγούν ένα λευκό οβάλ ιπτάμενο αντικείμενο που είχε μέγεθος επιβατικού αεροσκάφους ανοικτά του Σαν Ντιέγκο το 2004.

Πρώην στέλεχος του προγράμματος, που δεν κατονομάζεται στο ρεπορτάζ, είπε στο Politico ότι ένας από τους στόχους του προγράμματος πιθανόν να ήταν η παρακολούθηση της τεχνολογικής προόδου αντίπαλων ξένων δυνάμεων, όπως για παράδειγμα της Κίνας ή της Ρωσίας.



Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του