«Ψυχρολουσία» από ΕΕ σε Κύπρο - Ν.Τουσκ προς Ν.Αναστασιάδη: «Σας καταλαβαίνω αλλά να τα βρείτε με τη Τουρκία»!

«Ψυχρολουσία» από ΕΕ σε Κύπρο - Ν.Τουσκ προς Ν.Αναστασιάδη: «Σας καταλαβαίνω αλλά να τα βρείτε με τη Τουρκία»!

«Σας καταλαβαίνω αλλά καλύτερα να τα βρείτε με τη Τουρκία»! Αυτό ήταν το νόημα των όσων είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στις Βρυξέλλες, στον Κύπριο πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη, ο οποίος του εξέθεσε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη τουρκική «πειρατεία» στο Οικόπεδο 3 της τουρκικής ΑΟΖ και την περικύλωση του γεωτρύπανου της ΕΝΙ από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του ο πρόεδρος Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες, ο μεν Ν.Τουσκ «άκουσε, αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται πως πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πάνω απ'όλα προέχει να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και ασφάλεια στην περιοχή».

Είναι εντυπωσιακό ότι κανείς - μα, κανείς! - από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει αντιδράσει έστω με μία σαφή καταδικαστική δήλωση στην τουρκική επιθετική κίνηση.

Ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση απόψε και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ένα προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της συνάντησης. Αλλωστε οι δύο άνδρες τα λέμε συχνά και συμφωνούν ότι "Δεν πρέπει να ακολουθηθεί η Τουρκία στην πολιτική των κανονιοφόρων" κάτι που τόνισε πριν δύο ημέρες και ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Θυμίζοντας την παροιμία «Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»
Αύριο έχουν διευθετηθεί συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Για «πάγωμα» των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας, ούτε κατά διάνοια δεν συζητά κανείς! Π.χ. η συμφωνία για το προσφυγικό θεωρούν στην ΕΕ ότι θα ήταν αυτοκτονικό να «παγώσει»: Θα πλημμύριζε, λένε, η Ελλάδα από παράτυπους μετανάστες και εν συνεχεία η Ευρώπη.
Η κατάσταση στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται επισήμως στην αντζέντα της άτυπης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αρχίζει αύριο.Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει στην διάρκεια της συνόδου τους Ευρωπαίους εταίρους για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις και θα παρακαλέσει όποιους Ευρωπαίους ηγέτες μπορούν να πιέσουν την Αγκυρα να επιτρέψει την υλοποίηση των γεωτρήσεων που για κάποιον μεταφυσικό λόγο θεωρούσαν στην Λευκωσία ότι θα γίνονταν χωρίς αντίδραση της Τουρκίας.Αυτό δεν συνέβη, όλοι έχουν βγάλει την ουρά τους απ'έξω και η Λευκωσία μοιράζει άδειες γεωτρήσεων χωρίς αντίκρυσμα...

Η σημερινή αντίδραση του Ν.Τουσκ, λέει, άλλωστε πολλά...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του