ΟΛΕΣ οι καταθέσεις -φωτιά! Η δικογραφία για την Novartis...










Συνεχίζεται ο σάλος από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί κατά των δύο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ ακόμη πρωτοκλασάτων πολιτικών, αλλά και δημοσιογράφων, βρίσκεται ήδη στην Βουλή.

Οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζελος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης είναι τα βασικά ονόματα πολιτικών που εμπλέκονται από τους μάρτυρες.

Όλες οι καταθέσεις - φωτιά ακολουθούν...

Στο πρώτο σκέλος, γίνεται αναφορά στις πρακτικές της Novartis και την δράση της στην Ελλάδα.

«Οι βαλίτσες στον Σαμαρά»

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis μέσω των καταθέσεων του μάρτυρα με το κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση». Η πρώτη αναφορά γίνεται στην κατάθεση της την 1 Δεκεμβρίου 2017 μέσα από την οποία αναδεικνύεται ότι ο αντιπρόεδρος της Novartis παρέδωσε βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα στον πρώην Πρωθυπουργό.

Εμπλοκή Αβραμόπουλου

Σύμφωνα με την προ 20ημέρου κατάθεση του μάρτυρα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διακινούσε χρήματα μέσω της εταιρείας CIP του Κυριάκου Γριβέα. Για να προβληθεί μια συνέντευξη Τύπου πραγματικής αξίας 5.000 ευρώ, η τιμή ανέβαινε στα 30.000 ευρώ κι έτσι μοιράζονταν 25.000 ευρώ σε ορισμένους… προνομιούχους.

«Το 2008 και 2009 ο Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή για προμήθεια εμβολίων. Από τη μίζα που εισπράχθηκε, δωροδοκήθηκαν και οι κ.κ. Παπαδημητρίου και Καλογερόπουλος. Ένας ακόμη τρόπος ξεπλύματος ήταν η υπερτιμολόγηση εκδηλώσεων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, μέσω του κοσμήτορα Ιωάννη Κυριόπουλου, που ήταν σύμβουλος του Αβραμόπουλου. Επίσης, μέσω του Γριβέα γινόταν υπερτιμολογημένες συνέργειες του ΕΣΔΥ», ανέφερε ο μάρτυρας Π.Χ. στην κατάθεσή του και προσθέτει πως ο κ. Φρουζής ζητούσε 200.000 ευρώ από τη ‘μαμά εταιρεία’ για την εύνοια του υπουργού.


Λοβέρδος και Βενιζέλος

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην δικογραφία ότι: «Ο Ανδρέας Λοβέρδος δωροδοκήθηκε κατ επανάληψή από τη Novartis επειδή φρόντιζε να δίδεται πλήρης αποζημίωση σε φάρμακα της εταιρείας, ογκολογικά, αιματολογικά και φάρμακα σπάνιων παθήσεων».

Η μαρτυρία για Αδωνι Γεωργιάδη

«…Γνωρίζω όρι ο Φρούζης έκανε τους χρηματισμούς χέρι με χέρι ο ίδιος. Στην περίπτωση όμως του Αδωνι Γεωργιάδη, γνωρίζω ότι εκτός από τις φορές που ο ίδιος ο Φρούζης; τον χρημάτισε απευθείας (χέρι με χέρι), σε τρεις περιπτώσεις, τα χρήματα έλαβε για λογαριασμό του Γεωργιάδη η ιδιαιτέρα γραμματέας του Βασιλική Κατραβά, εντός κίτρινων φακέλων, μια φορά εντός του ξενοδοχείου Λίντρα Μάριοτ όπου η ανωτέρω έλαβε το ποσό των 70.000 ευρώ, το οποίο προοριζόταν για την ανακαίνιση της οικίας του Αδωνι Γεωργιάδη, και τις άλλες δύο φορές εντός του Υπουργείου Υγείας, όπου έλαβε 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ, αντίστοιχα, περίπου…»

Εμπλοκή Γιάννη Στουρνάρα

Η εμπλοκή του Γιάννη Στουρνάρα στο σκάνδαλο Novartis γίνεται από την μαρτυρία του «Μάξιμου Σαράφη». Στις καταθέσεις του, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι: «Ο Φρουζής προκειμένου να ενισχύσει τις χορηγίες προς την εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα παρότρυνε τις φαρμακευτικές εταιρείες να χορηγούν μεγάλα χρηματικά ποσά στα συνέδρια της, λέγοντας στους εκπροσώπους των εταιρειών αυτών ότι έχει συμφωνήσει με τον κ. Στουρνάρα την νομοθετική ρύθμιση για το συμψηφισμό».

Το πρόγραμμα Harvard Project


Η εμπλοκή του προέδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Λιντζέρη

Η έκθεση του FBI


 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του