Κλιμάκωση: «Κυκλώνουν» Καστελόριζο και ζητούν μερίδιο οι Τούρκοι στην Κύπρο – Πόλεμο στην Α.Μεσόγειο διατυμπανίζει Τούρκος ειδικός



Τύμπανα πολέμου «βαράνε» για μια ακόμη φορά μετά το περιστατικό στα Ίμια από Καστελόριζο μέχρι Κύπρο από τους Τούρκους που εκβιάζουν πλέον ανοικτά , ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα, με μερίδιο ή αποζημιώσεις από τις εξορύξεις υδρογοναθράκων…αλλιώς…..
Ο στόχος της Άγκυρας πλέον είναι ξεκάθαρος και φορά μια τεράστια περιοχή από τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ , και δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν
…λάβουν αυτό που εκβιαστικά ζητούν. Δηλαδή μερίδιο εδώ και τώρα από την εξόρυξη υδρογονανθράκων ή αποζημίωση .

Σήμερα εκδόθηκαν μάλιστα δύο νέες τουρκικές NAVTEX με τις οποίες κυκλώνεται ξανά το Καστελόριζο από τις 21 μέχρι και τις 24 Φεβρουαρίου, για να υλοποιηθεί άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού….με πραγματικά πυρά..όπερ σημαίνει νέες προκλήσεις κατά ελληνικών και ξένων πλοίων .
Την ίδια στιγμή οι Τουρκοκύπριοι ζητούν από τις πολυεθνικές εταιρείες που πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ… να «συζητήσουν και μαζί τους», όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο «ψευδοΥΠΕΞ» των κατεχομένων Κουντρέντ Οζερσάϊ.
Ο ίδιος τονίζει ότι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πλευρά δεν μπορεί να συνεχίσει να αγνοεί τους Τουρκοκύπριους και θα πρέπει να μιλήσει και μαζί τους για το διαμοιρασμό του φυσικού πλούτου.
«Η κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες» είπε ο Οζερσάϊ, προσθέτοντας ότι οι Ε/κ θα πρέπει να καταλάβουν, όπως είπε, «ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία με τους Τ/κ είτε σε περίπτωση που υπάρξει λύση στο Κυπριακό είτε όχι».
Ο ίδιος υπάλληλος της Άγκυρας τόνισε ότι «είναι άδικο και απαράδεκτο να χρησιμοποιείται προς ιδίο όφελος το θέμα της ΑΟΖ και να δημιουργούνται τετελεσμένα και ότι το γεγονός πως η ε/κ πλευρά είναι στην ΕΕ, όπως είπε, αποπροσανατολίζει τους Ε/κ από τον στόχο της λύσης».
«Αν κάποιος αποδέχεται την ύπαρξη του άλλου ( οι Ε/κ την ύπαρξη των Τ/κ) και το γεγονός ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει και σε αυτόν, τότε σε κάποια φάση πρέπει να του διαμοιράσεις τον πλούτο αυτό ή να πληρώσεις αποζημιώσεις», δήλωσε.
Πιο ξεκάθαρος είναι και ο Selim Atalay , Τούρκος μεγαλοδημοσιογράφος και αναλυτής μιλώντας για πολλά θαλάσσια οικόπεδα στην Μεσόγειο Θάλασσα μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου.
«Η Συρία, ο Λίβανος, το Ισραήλ, η Παλαιστίνη-Γάζα και η Αίγυπτος έχουν αξίωση σε αυτήν την περιοχή. Η Κύπρος έχει ένα μερίδιο αυτών των θαλάσσιων οικοπέδων τόσο στο Νότο όσο και στο Βορρά. Ωστόσο, οι Ελληνοκύπριοι κινούνται αγνοώντας τους Τουρκοκύπριους , αλλά σε συνεργασία με την Ελλάδα, έχουν ως μόνο μέλημα τους , να αποκλείσουν την Τουρκία …», τονίζει ο ίδιος
«Ένα από τα χοντρά παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο είναι το παιχνίδι ενέργειας … Υπάρχει ένας ενεργειακός πόλεμος πάνω από όλα αυτά τα θαλάσσια οικόπεδα , τους πόρους και τις διαδρομές διαμετακόμισης που είναι σημαντικοί για τη γενική παγκόσμια αγορά.
Αυτήν την στιγμή υπάρχει ένας πόλεμος στην Συρία με θέμα στην ουσία την ενέργεια και αυτός ο πόλεμος μπορεί να εξαπλωθεί ταχύτατα σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.», καταλήγει ο ίδιος.
Όλα αυτά όμως μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι αυτό που βλέπουμε να λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας σε Αιγαίο και Κύπρο δεν πρόκειται να τελειώσει από τουρκικής πλευράς …..αν δε «ενδώσουν», σύμφωνα με τους Τούρκους, Ελλάδα και Κύπρος ή προκληθεί πιθανή σύρραξη.
Πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο αυτό της ανάφλεξης λαμβάνοντας υπόψιν την στάση και την νοοτροπία των Τούρκων που τα έχουν βάλει με όλους και με όλα στην περιοχή, και υλοποιούν συνεχώς …εισβολές σε Συρία και Ιράκ.
Τα κείμενα των NAVTEX και οι χάρτες των περιοχών .
NAVTEX 251/18
ZCZC FA93 ANTALYA TURK RADIO
TURNHOS N/W : 0251/18
MEDITERRANEAN SEA
GUNNERY EXERCISE, ON 21 FEB 18 FROM 0500Z TO 0830Z AND 22-24 FEB 18 FROM 0400Z TO 1700Z IN AREA BOUNDED BY;
36 26.18 N – 029 07.78 E (SHORE)
36 28.53 N – 028 46.43 E
36 19.93 N – 028 43.77 E
36 08.93 N – 029 18.97 E
36 14.87 N – 029 18.97 E (SHORE)
CAUTION ADVISED.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του