Ο Ρουβίκωνας επιτέθηκε με βαριοπούλα και μπογιές στα γραφεία της Novartis Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κουφαλέξης25/02/201807:5325/02/201808:40 (upd)44








Ακόμα και ο Ρουβίκωνας δηλώνει την αντίθεσή του στους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες, εκφράζοντας παράλληλα «αμέριστη αλληλεγγύη» στα «άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων»Με βαριοπούλα και κόκκινες μπογιές επιτέθηκε ο Ρουβίκωνας κατά την διάρκεια της νύχτας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Novartis Hellas, στη Μεταμόρφωση, στη σκιά του σκανδάλου που απασχολεί την ελληνική επικαιρότητα.


Χρησιμοποιώντας μια βαριοπούλα, οι δράστες έσπασαν την πύλη, διέλυσαν τις τζαμαρίες, και μετά πέρασαν την κεντρική είσοδο και προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες. Κατόπιν πέταξαν τη βαριοπούλα και έφυγαν.


Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.





Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, μέσω μακροσκελέστατου κειμένου που αναρτήθηκε στην γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Αφού στο κείμενο γίνεται μια αναλυτική, ιστορική και φιλοσοφική παρουσίαση του αγαθού της υγείας, της επίπτωσης του καπιταλισμού στον χώρο αυτό, αλλά και στο πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα η παγκόσμια υγεία, ο συντάκτης ασχολείται με την υπόθεση Novartis, στην διεθνή της όμως μορφή. Αφιερώνει αρκετό χώρο στην ανάλυση των πρακτικών γενικά των φαρμακευτικών εταιριών, αλλά και ειδικά της εταιρίας αυτής, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης που διχάζει το πολιτικό σύστημα της χώρας.




Η πρώτη αναφορά στο «ελληνικό» μέρος του σκανδάλου, γίνεται στο «υστερόγραφο» της ανακοίνωσης, όπου οι συντάκτες του κειμένου δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά την συμπαράστασή τους στους εμπλεκόμενους πολιτικούς που βρέθηκαν εν τω μέσω της υπόθεσης από μαρτυρίες και μόνο ανώνυμων μαρτύρων. Επισημαίνεται δε ιδιαιτέρως, πως η πρακτική αυτή αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες: «Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες.

Μια πρακτική που, έως τώρα, εφαρμόζεται για αναρχικούς και άλλους κοινωνικούς αγωνιστές με τη μορφή ανώνυμων σημειωμάτων και τηλεφωνημάτων στην αντιτρομοκρατική η οποία όπως όλοι ξέρουμε δεν διαθέτει αναγνώριση κλήσης. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη».

Το κείμενο πάντως καταλήγει με την απειλή πως «Με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του